IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Niva получи агрегати от BMW

Смелият проект все още не е завършен (ВИДЕО)

Руският YouTube-канал „ПриветТачка“ показа един от най-смелите тунинг-проекти, които са виждали бяп свят в последно време. В основата му е всъдеходът Lada Niva Legend (това име получи легендарният модел Lada 4x4), чиито основни агрегати са заменени с части на BMW.


Lada 4x4


На външен вид тази „Нива“ се отличава от заводския вариант по преработената решетка на радиатора в матово черно с оригинална форма, нова предна броня, допълнителни пластмасови елементи по каросерията и 20-цолови лети джанти.

Салонът е много по-интересен, тъй като там са поставени мултимедийна система, климатик, волан и бутон за стартиране (съответно и спиране) на двигателя от BMW. От баварския производител са взаимствани още централният тунел и селекторът на автоматичната скоростна кутия. Блокът за управление на прозорците на вратите е от BMW 3-Series, а седалките – от кросоувъра X3.

Още снимки на този любопитен проект - вижте в галерията:


Движението на автомобила става с турбодизелов двигател BMW N47 с мощност 250 к.с., който работи с автоматичната скоростна кутия е 3-Series. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6 секунди. При преправянето е увеличен пътният просвет, променено е задното окачване и са поставени нови спирачки.

Любопитно е, че задвижването на тази „Нива“ е предно, но екипът, работещ по проекта, обещава, че това ще се промени и автомобилът ще получи задвижване на четирите колела.


Снимки и видео: “ПриветТачка“

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Верно и руски ли не знаете ? За българския е ясно. Заглавието предполага поне джойнт венчър между Лада и БМВ , а не поредната руска псевдотунЕк измишльотина. Като идея за поредната статия вижте в тубата ЗИЛ -а с мотор 3.0 д на БМВ и пишете, че е сериен и го пускат да носи вар по строежите