IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обяви предстояща премиера на нов кросоувър

Компактният модел ще бъде представен на 2 юни (ВИДЕО)

Компанията Toyota публикува кратко видео, посветено на нов кросоувър на марката. Премиерата на модела, чието име засега се запазва в тайна, ще се състои на 2 юни, като японците разкриват единствено, че първият пазар, на който ще стъпи автомобилът, е този в САЩ.


Toyota Corolla Cross


"Бъдете готови за нов поглед на познато лице", лаконични са от Toyota, а някои медии предполагат, че става дума за кросоувъра Corolla Cross за пазара в Северна Америка. Глобалната версия на модела беше показана преди година, като на външен вид машината прилича повече на "баткото" RAV4 от ново поколение, а не на донора Corolla.

Интериорът на нови модел обаче е изцяло в стила на Corolla, но пък просветът е увеличен до 161 мм. Гамата двигатели се състои от 1,8-литров бензинов атмосферен мотор с мощност 140 к.с. и 175 Нм въртящ момент, който работи в комбинация с вариаторна скоростна кутия.



На някои пазари Corolla Cross се предлага и с хибридна задвижваща система, в която влизат 1,6-литров бензинов двигател, електромотор и батерия.

Снимка и видео: Toyota

0 от 500