IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Историческо: Най-продаваният премиум модел не е германски

От Audi до Tesla, ето кои са най-популярните автомобили в по-високия сегмент

Mercedes отново успява да си върне позицията на най-продавана премиум марка в Европа, като изпреварва BMW само с около 3000 автомобила, показва статистиката за първите четири месеца на JATO Dynamics. За пръв път в историята обаче най-продаваният премиум модел на континента не е нито на Mercedes, нито на BMW, нито на третия германски гигант Audi, както ще видите от галерията под статията.
  
  
BMW vs Mercedes
Битката на върха между BMW и Mercedes продължава, като двете марки за трети път през годината си разменят позициите. При най-продаваните модели обаче лидерът е вече друг
 
  
Както и в масовия сегмент, и при премиум автомобилите се отчитат сериозни ръстове на годишна база. Продажбите на Mercedes са 244 787, с над 22% повече от миналогодишните. При BMW показателите са съответно 241 638 автомобила и 23.4% ръст. Audi се доближва до по-големите си конкуренти с 212 570 продадени бройки и 21% ръст. При Volvo растежът е цели 43% спрямо началото на 2020 година.

Има обаче и марки, които вървят надолу. Продажбите на Alfa Romeo са по-ниски от миналогодишните, както и тези на Jaguar.
Най-продаваните масови модели в Европа можете да видите тук.


Най-продаваните премиум модели в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 9 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    На Волво премум му е само цената, но с преминаването към електрически коли, все повече китайски компании ще се появяват по върховете на класациите. Ще стане като с телефоните: Първите за нищо не ставаха, а сегашните са лидери като цена/качество. Дядовците Ото и Дизел са на път да изтекат в канала на историята, а с тях и прехваленото германско автомобилостроене.
  • #2
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    Няма как непремиум марка като Волво да оглави премиум класация. Да бяха сложили и Октавия, същият премиум е като Волвото, ама продажбите й са два пъти отгоре.
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То все едно Мерцедес не ги правят в Китай и Мексико като гледах последно, всичко е чайна вече свикнахме.