IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола на света

Boat Tail излиза в 3 екземпляра, като всеки струва 28 млн. долара

По-рано тази седмица Roll-Royce обяви, че възражда подразделението си Coachbuild, което ще разработва индивидуални каросерии, направени по поръчка на клиенти. Тази практика беше прекратена още през 1965 година, но се завърна през 2017 година, когато компанията представи Sweptail - уникално купе, направено в един екземпляр по поръчка на неизвестен клиент.


Rolls-Royce Boat Tail


Сега британците представят кабриолета Boat Tail, който носи името на няколко много редки коли на марката от началото на миналия век. Но неговата най-близка модерна връзка е именно със Sweptail, който при излизането си беше обявен за най-скъпата нова кола на света с цена от 12,8 млн. долара. Тази титла му беше отнета от Bugatti La Voiture Noire, оценено на 13,4 млн. долара, но и това е повече 2 пъти по-евтино от Boat Tail.

От Rolls-Royce наистина все още не са обявили официално цената на кабриолета, но се твърди, че тя е 28 млн. долара. Нещо повече - вече са поръчани 3 бройки от този модела, като всяка е персонализирана по желание на клиентите, които искат да бъдат напълно сигурни, че никой друг няма да има такъв автомобил.


Rolls-Royce Boat Tail


В основата на кабриолета Boat Tail е нова версия на алуминиевата платформа Architecture of Luxury, която се поставя на новото поколение на Phantom с дължина от около 5800 мм. Всички панели на каросерията са напълно нови, като специално за този модел са създадени 1813 детайла, чието проектиране е отнело 20 човешки години.

Като цяло автомобилът е вдъхновен от яхтите, което личи и от името му, а най-уникална е задната му част, разполагаща с 5 електронни блока за управление. В салона, който Rolls-Royce определя като "апартамент" има два хладилника, както и комплект прибори и чаши, а задната част се превръща в маса за пикник с два стола и тента, която да пази от слънце.

Още снимки на уникалния кабриолет - вижте в галерията:


Под дългия преден капак се намира познатият 6,75-литров битурбо V12 от Phantom, развиващ 563 к.с. От Rolls Royce не посочват ускорение от 0 до 100 км/ч, но то едва ли интересува собственика на колата. За разлика от скъпия часовник Bovey, интегриран в таблото, например, който е доказателство, че ако сте достатъчно богат, британският производител може да направи всичко за вас.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ъх ( преди 2 години )
    На Трабант ми мяза .
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 ( преди 2 години )
    Да да,скоро и твоята любима емблема от Рено щели да и сложат:)))))
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    На тва наймалко предните светлини и други неща са взети от Дачия.
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Клоун ( преди 2 години )
    Циркаджийска работа! Няма и следа от едновремешното благородство и патина.
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Untamed ( преди 2 години )
    колкото повече пари имаш толкова по малко мозък в главата ти остава това е ненормална цена без никаква връзка с реалността като вложени срадства за труд и материали за тези пари се купува самолетСамо в България и Русия е така.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Разбирач ( преди 2 години )
    Най скъпа кола!Няма Бугати мугати, титлата се връща там където и е мястото.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И още нещо, технически ролс ройс е автомобил, но на практика това нещо се води като луксозен супер имиджов продукт за специални хора които могат да си го позволят. Пример: Златен часовник със диамнти и тн. от РОЛЕКС.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Накратко специален модел, цената вероятно е около 30 милиона щатски долара и повече. Ясно е ,че ролсът иска титлата най ,най,най да е само при него.
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    колкото повече пари имаш толкова по малко мозък в главата ти остава това е ненормална цена без никаква връзка с реалността като вложени срадства за труд и материали за тези пари се купува самолет
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Българина ( преди 2 години )
    Дай Боже всекиму.