IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разработката на най-скъпия нов автомобил в света е отнела 7,4 години

Bugatti La Voiture Noire ще струва 16,5 млн. евро на тайнствения си купувач

Компанията Bugatti продължава да подгрява интереса към най-скъпия си автомобил - произведения в една-единствена бройка La Voiture Noire. Производителят публикува снимки от изпитанията на хиперколата, която ще бъде разкрита напълно на 31 май.


Bugatti La Voiture Noire


От Bugatti посочват, че създаването на "най-уникалното произведение на автомобилното изкуство" е отнело на инженерите на компанията 65 000 часа. Това са над 2708 дни или 7,4 години. В компанията се надяват, че машината "ще преживее това столетие", като за това трябва да помогне и тежката програма от изпитания на стандартни пътища и състезателни трасета.

Bugatti La Voiture Noire е вдъхновен от изчезналото през годините на Втората световна война Type 57 SC Atlantic, което е било собственост на Жан Бугати. В основата на машината е серийният Chiron, но каросерията, светлините и изпускателната система са уникални. Двигателят W16 с обем 8 литра развива стандартните 1500 к.с. и 1600 Нм.


Bugatti La Voiture Noire


Хиперколата беше представена още на автосалона в Женева през 2019 година, като от компанията-производител обявиха, че тя струва 11 млн. евро. Заедно с данъците и таксите клиентът, който я е поръчал и чиято самоличност се пази в тайна, ще трябва да плати 16,5 млн. евро. А това превръща La Voiture Noire в най-скъпия нов автомобил в света.

Снимки: Bugatti

0 от 500