IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG One звучи свирепо дори и на празни обороти

Тестовете на хиперколата продължават на "Нюрбургрирнг" (ВИДЕО)

Концепцията Mercedes-AMG Project One беше представена преди близо четири години, но все още серийното производството на модела не е стартирало. Ние обаче можем да се насладим на турбо V6 двигател, който е част от задвижващата система на хиперколата.


Mercedes-AMG One


Известно е, че моторът е от болид от Формула 1, като в публикуваното от CarSpyMedia видео се виждат два прототипа на One, които се тестват на "Нюрбургринг". В един момент се вижда и се чува как двигателят с обем 1,6 литра работи на празен ход при 5000 об/мин, което не е по силите на нито един "пътнически" модел на пазара в момента.

В AMG трябваше да преодолеят доста проблеми с настройките на агрегата, за да стабилизират оборотите до 1200 минута (в нормален режим), като едновременно с това намалят и вредните емисии, за да може те да отговарят на всички извиквания. Това доведе и до 9-месечно закъснение на разработката, но вече е ясно, че инженерите от Афалтербах са се справили с всички трудности.



Във видеото се вижда и втори прототип, който вероятно е имал технически проблем, тъй като спира внезапно секунди след влизането си на пистата. Водачът стартира двигателя и започва обиколка на пистата. И двата автомобила, използвани за изпитанията са с надпис E Performance, което подсказва хибридното им задвижване.

Снимка и видео: CarSpyMedia


0 от 500