IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Люис Хамилтън представи Mercedes-AMG One

Световният шампион във Формула 1 разказва за хиперколата (ВИДЕО)

Феновете на Формула 1 с нетърпение очакват старта на новия шампионат в края на месеца. Участниците в него вече показаха своите болиди, а неизменният шампион при конструкторите - Mercedes-AMG, добави и бонус, като разкри още подробности за хиперколата си AMG Onе.


Mercedes-AMG One


Честта да стори това имаше 7-кратният световен първенец във Формула 1 - Люис Хамилтън, който е сред собствениците на автомобила (твърди се, че това е било една от исканията му, за да подпише новия си договор с с тима). Подобно на неговия състезателен автомобил W12 F1 от 2021 година, и AMG One разполага с 1,6-литров V6 двигател с турбокомпресор, който развива до 11 000 об/мин, като е подпомагат от 4 електромотора - по един на всяко колела.

Мощността на задвижващата система надхвърля 1000 к.с., като според Хамилтън, приликата между неговия състезателен W12 и хиперколата е огромна. Разликата е в удобството за шофьора, което предлага AMG One, като шампионът е на мнение, че то е на нивото на всяка "гражданска" кола, разработена от Mercedes-AMG.



"Интериорът е перфектен и предлага всички удобства, които бихте очаквали от един Mercedes. Освен това, зад волана можете да слушате и любимата си музика", споделя Хамилтън, който е и запален меломан.

Очаква се, че Mercedes-AMG One ще атакува рекорда на Северна дъга на "Нюрбургринг" сред серийните автомобили. Първите от общо 275 бройки ще бъдат доставени на крайните клиенти още преди края на годината, като всички коли от серията са платени - по 2,745 млн евро на бройка.

Още снимки на хиперколата на Mercedes - вижте в галерията:


Снимки и видео: Mercedes-AMG/Facebook

0 от 500