IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT получи 2,5 пъти повече мощност

Произведението на ателието Opus има 1111 коня и е със задно предаване (ВИДЕО)

Когато Mercedes-AMG представи модела GT през 2015 година, високо ефективното купе имаше "само" 456 конски сили. През следващите години се появиха нови версии, като кулминацията беше през 2020 година, когато излезе Black Series с нейните 720 к.с., измъкнати от същия 4,0-литров туин-турбо V8 двигател.


Mercedes-AMG GT Black Series by Opus


Сега обаче в Германия се предлага вариант на Black Series, който е дело на тунинг-ателието Opus. При него мощността достига 1111 к.с., което е 2,5 пъти повече от тази на оригиналния модел. Така суперколата е по-мощна дори от хиперколата Mercedes-AMG One и на всичко отгоре тя е със задно предаване.

Предлага се и по-малка програма за ъпдейт, който увеличава мощността до тази на Bugatti Veyron - 1001 к.с., както и още два пакета на входно ниво - 920 и 825 к.с. При най-слабият промяната е единствено в софтуера на двигателя, докато останалите получават модифицирани турбокомпресори, ковани бутала, специални свързващи щанги и персонализира горивна система. Скоростната кутия със 7 предавки също е модернизирана, за да издържи на повишената мощност.

Още снимки на това истинско чудовище - вижте в галерията:


Разработена е и специална изпускателна система, която отстранява филтъра за твърди частици от процеса. Това осигурява по-лош звук, но пък има има специална клапа за промяна на настройките на шума, издаван от V8 двигателя. В пакета са включени свръх леки джанти и допълнителни аеродинамични елементи.

От ателието твърдят, че през юни ще могат да пуснат в продажба вече готовите Black Series с мощност 1001 и 1111 к.с., докато по-слабите варианти - с 825 и 920 к.с., ще бъдат достъпни още през април.


Снимки и видео: Opus

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не мога да разбера,тия долните които недолюбват Рено.Аве на вас да не се е случила някаква "случка",на задната седалка на някое рено ве?!Хайде вече престанете,омръзнахте на хората,с вашите жалки коментари!!!
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Ренде ( преди 3 години )
    Бате тия с Рената са болни мозъци.. Оня ден горе на НИМ се събрали със старите Рендета и отворили капацште, все едно сбирка на някъв лъскав и мощен автомобил.. Па гледаш под капака миксерче, *** нека се гордеят
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    верно увредени тия с Рено! то няма статия за Мерцедес и да не се окъкат в нея
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    долния вече е в крайната фаза на менталното увреждане! Не напразно СЗО предупреждава, че системно ползване на рено води до необратими последствия.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    Абе ко става с мене,ту оплювам РенУту,ту го фаля??Май страдам от раздвояване на личнУстта.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    не се чудете защо ментално увредения споменава рено във всяка статия за Мерцедес. Ами не може да се отърве от фикцията си човечеца, все пак рено го е довело до настоящото му съвсем незавидно положение.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До този под мене:))) ( преди 3 години )
    Защо ще е нещастно реното???Твоята бангия сигурно цъфти от щастие:))
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до оня ( преди 3 години )
    Не разбирам, защо всяка статия за Мерцедес, трябва да "цапаш" /истинската дума ще я изтрият/ с нещастното Рено!?!
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    Рено правят най-яките коли!Ако не е Рено,не ми го фали.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 3 години )
    и 1000 рена не правят 1 Мерцедес!