IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG разкри как GT Black Series е поставил рекорд на "Нюрбургринг"

Шасито и аеродинамиката на купето получават специални компоненти (ВИДЕО)

Германският автомобилен производител публикува видео, в което подробно обясняват, как спортното купе Mercedes-AMG GT в най-мощната си версия Black Series е успяло да постави абсолютен рекорд на "Нюрбургринг" сред серийните автомобили.


Mercedes-AMG GT Black Series


Самото събитие от края на миналата година удиви мнозина, тъй като използваният за поставяне на рекорда автомобил е с предно разположение на двигателя и задвижване към задната ос, като по този начин той напълно се отличава от предишните рекордьори на трасето.

Във видеото Mercedes-AMG предоставя подробна информация за различните настройки на окачването, използвани от машината. Новият GT Black Series разполага с множество компоненти за аеродинамиката и окачването, които са част от стандартния "заводски пакет. Някои от тях обаче се разкриват за първи път, като те също имат сериозна заслуга за поставянето на рекорда от 6:43,61 минути.


Mercedes-AMG GT Black Series


Също така, за Black Series се използват гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R, но те не могат да бъдат поръчени. Компанията Michelin е направила само два комплекта специално за Black Series. При излизането от завода колата получава по-меките гуми Cup 2 R Mercedes Original (MO), предназначени за по-хладен климат. Те се нагряват по-бързо, задържат повече топлина, но и се износват по-бързо.

Ясно е, че шините имат огромно значение за високите скорости, но не по-маловажна е и аеродинамиката. Предният сплитер може да се удължи при каране на писта, за да се подобри сцеплението на предните колела с пътя. Задният спойлер с две плоскости може да бъде настроен в три положения, като тези компоненти са избрани именно за автомобила поставил рекорда.



Снимка и видео: Mercedes-AMG

0 от 500