IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz AMG GT Black Series подобри рекорда на "Нюрбургринг"

Германската суперкола с V8 премина Северна дъга по-бързо от Lamborghini с V12

Месец ноември определено ще бъда помнен дълго от Mercedes. Само преди седмица компанията си върна титла "рекордьор на Нюрбургринг" в класа на премиум-автомобилите, а сега записа още един, при това по-престижен рекорд на трасето.


Mercedes-Benz AMG GT Black Series


Вече най-бързият сериен автомобил а Северна дъга официално е новото купе Mercedes-AMG GT Black Series. То премина 20,6-километровия участък от трасето (без секцията T13) за 6 минути и 43,616 секунди, което е с 1,253 секунди по-бързо от Lamborghini Aventador SVJ. Преодоляването на пълната 20,83-километрова обиколка, която се използва за измерване от миналата година, са били нужни 6 минути и 48,047 секунди.

Самият рекорд e постигнат още на 4 ноември - в същия ден, когато най-добро постижение записа и AMG GT 63 S, но зад волана на Black Series не е бил Деймиън Шаферт, а пилотът на Mercedes-AMG GT3 - Маро Енгел. Производителят подчертава, че по колата не са правени никакви промени, като водачът е имал на разположение стандартно заводско купе.


Mercedes-Benz AMG GT Black Series


Енгел е поставил карбоновия преден сплитер в положение Race, намалил е пътния просвет отпред и отзад и е избрал най-подходящия от деветте режима на тракшън-контрола, които е превключвал по време на преминаването на различни участъци от трасета. Всичко това е на разположение на всеки купувач на колата.

Версията Black Series дебютира през това лято, като тя вече е новият флагман на семейството AMG GT на мястото на модификация GT R, която разчита на 4,0-литров V8 с 585 конски сили. При новия вариант моторът е преработен, за да развива 730 конски сили, като е получи технически решения от състезателните болиди AMG GT3 и AMG GT4.

Още снимки от поставянето на новия рекорд на Северна дъга за серийни автомобили - вижте в галерията:

Машината със задно предаване и огромно антикрило ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди, като може да развие максимална скорост от 325 км/ч. В Европа суперколата е оценена на 335 240 евро.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    а бенве ... ( преди 3 години )
    нямат конку*рент дори и на GT 4 door! Да не говорим за Black Series...
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До №3 ( преди 3 години )
    Няма да го направят. То нарочно е направено да презарежда цялата страница за да трупат повече кликове на страниците и да си вдигат цената на рекламите. Това са стари тарикатлъци известни още от зората на интернета. Като не мога да изкарат пари по нормалния начин като западните си колеги правят тарикатлъци.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Аутомедия - МОЛЯ направете галерията да сменя картинките БЕЗ да презарежда цялата страница.
  • #2
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Изненадващо, след много оптити, включително и с McLaren, Mercedes най-накрая направиха добра спортна кола. Браво. Очаквам отговор от Porsche и Lamborghini на Ринга :-)
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Моето Рено Меган 2003 г. 1.4 инжекция с АГУ няма да изостане много от този жалък мерцедес.