IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG показа хиперколата си в детайли

Нови снимки на One дават допълнителна яснота за технологиите в автомобила

За хиперколата на Mercedes-AMG се заговори още преди 4 години, когато стана ясно, че спортното подразделение на производителя от Щутгарт работи върху автомобил, наречен Project One. Машината със задвижване от Формула 1 трябваше да премине през редица трудности - както в развитието си, така и с пандемията от коронавирус, но в крайна сметка е готова и доставките до крайни клиенти ще стартират в края на годината.


Mercedes-AMG One


За да подсилят интереса към хиперколата, от Mercedes-AMG публикуваха нова порция снимки в Instagram. Някои от тях не се особено ясни заради използвания фон, но пък други разкриват подробности от някои основни детайли на хиперколата. И за пореден път ни показват с какви невероятни технологии разполага тя.

Нито една от снимките не разкрива какво се случва под ламарините, но все пак има какво да се види. Масивната централна перка със сигурност играе ключова роля в дизайна на Mercedes-AMG One. Същото важи и за активните аеродинамични елементи в задната част, които също са ясно показани.

Още снимки на хиперколата на Mercedes-AMG - вижте в галерията:


Изключителният външен вид се допълва от впечатляваща задвижваща система. Тя разчита на 1,6-литров V6 мотор от болида Mercedes F1 W06, който се развърта до 11 000 об/мин. Има и 4 електрически двигателя - по един на всяко колела, благодарение на които системната мощност е над 1000 к.с.

Според слуховете, крайните стойности могат да бъдат увеличени и агрегатът да развие повече от 1200 к.с. Само шепа привилегировани хора обаче ще могат да се насладят на този автомобил, тъй като от него ще бъдат произведени едва 275 бройки. Единичната цена е 2,5 млн. евро и всички коли вече са продадени.

Снимки: Instagram

0 от 500