IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да правим, ако откажат спирачките?

Няколко елементарни действия, които могат да спасят човешки живот

Една от най-неприятните ситуации за шофьора по време на движение е отказ на спирачките. Ако автомобилът ви да е минал наскоро технически преглед, то рискът от подобно нещо намалява, но не изчезва напълно. А в подобни моменти неопитният водач трудно запазва самообладание, особено ако подобно нещо му се случва за първи път.

Основното, което трябва да се знае, е че автомобил с неработещи спирачки създава опасна ситуация на пътя и всички става за секунди. Затова и правилната реакция може да спаси както живота на водача и спътниците му, така и самото превозно средство. Затова всеки шофьор трябва да е наясно, какво да направи, ако му откажат спирачките.

Какво да правим, ако откажат спирачките? (ГАЛЕРИЯ): 

 

0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    MIRO ( преди 2 години )
    Хубава носталгична статия- наи-вероятно е писана за колите от 20век.Бихте могли да усъвремените със съвети ако автомобилът е с автоматични скорости и без ръчна спирачка ?
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Купете си кола на ток. Електричките спират само с двигател перфектно.
  • #4
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Затова в нормалните държави в задължителната гражданска ти е включена пътна помощ, защото няма да си първия отнесен от камион/кола докато си сменя спукана гума или се прибира само със задни спирачки.
  • #3
    5 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само преди седмица се прибрах от Ябланица до Бояна само със задни спирачки. По- голяма дистанция, скорост до 100 км/ч, моторна спирачка и нямах никакви проблеми. Хем беше неделя следобед!
  • #2
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Ванката ( преди 2 години )
    Често чета статиите в сайта и съм доволен от тях като цяло - от информация, структура и т.н. Ще си позволя вмъкване заради темата. В нито един от тези съвети не виждам "спрете да подавате газ", "ако сте на магистрала, преминете в аварийната лента", "сигнализирайте с аварийните светлини", а минаването на по-ниска предавка го могат повечето коли на пътя с автоматични скорости. Можете малко да усъвършенствате статията, имайки предвид вероятността да се спаси живот. Благодаря за вниманието!
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Снимката с кенчето е уникална. Като натиснеш спирачката натискаш и газта :)