IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 хитрости, помагащи за икономия на бензин в жегата

През лятото се пътува повече, така че подобни действия са напълно оправдани

Лятото е съвсем близо, а това е сезонът, в който хората пътуват повече. Съответно, автомобилите също са по-натоварени, а това означава и потребление на повече гориво през този период от годината. Има обаче няколко хитрости, които помагат на шофьора да спести от бензин през сезона, категорични са експерти.

Това, което трябва да се знае, е от подобни мерки има смисъл, само ако те са предприети още преди самото пътуване. Тоест, автомобилът трябва да бъде напълно подготвен за тях, като това се отнася най-вече за неговото технически състояние. Ако то не е добро, може да се забрави за икономията на гориво, при това не само през лятото.

5 хитрости, помагащи за икономия на бензин в жегата (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Боб ( преди 1 година )
    Точка 3 относно маслото е неуместна!Шофира се с вискозитета масло упоменат от производителя!Другите точки са вярни,като за пътуване без климатик/климатроник имаше тестове,та:С отворени прозорци без климатик е по- икономично до 70 км/час.Надвишавйаки 70км/час е по-икономично пътуване на климатик/климатроник и съответно затворени прозорци.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Единствено и само с първото мога да се съглася всичко друго е глупостите на търкалета,наистина от чисти филтри може да даде някаква разлика която обаче е нищожна.Щом си решил да пътуваш значи си си направил сметка.А да се лишава от клима и радио това е все едно да се върнеш в камерата ера с автомобила на Флинстоун изобщо няма да имаш разход на гориво.
  • #15
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Пацо ( преди 2 години )
    Без да съм авто експерт ще ви кажа. Най-икономично се пътува ако тръгнете навреме, и избегнете трафика. Икономиите от всички тия глупости за изключени климатици, и аудиосистеми са пренебрежимо малки в сравнение с натискането на спирачката.
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До Светослав Станев ( преди 2 години )
    Аа, недей така-ако питаш Захариев, ще ти каже, че при дълъг престой в гаража горивото вкисва!
  • #13
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Guncho ( преди 2 години )
    Това с камиона беше много тъпо предложение. Ще ти спести и живота направо.
  • #12
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Красимир Младенов ( преди 2 години )
    Карането плътно зад някой камион, може да Ви спести гориво, но с повече късмет може да Ви отведе в някое болница. Неспазването на дистанция се наказва от закона!
  • #11
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Стоян ( преди 2 години )
    Масло с по-нисък вискозитет????Карайте си с маслото препоръчано за вашият автомобил и не се занимавате с глупостите.
  • #10
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Ивелин ( преди 2 години )
    Напанете си мозачните клетки за да изкарате някой лев повече. Патуваите нормално със изрядни коли и не застрашаваите останалите участници. Колко ще спестите и колко струва един човешки живот?
  • #9
    16 rate up comment 1 rate down comment
    wladoal ( преди 2 години )
    Без климатик се пести, но дискомфорта води до рискове при шофиране. Плътно зад голям автомобил в разреден въздух икономисва от съпротивление, но на двигателят му трябва кислород. А, рискът при внезапно спиране е голям.
  • #8
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Ник ( преди 2 години )
    Доказано е, че автомобила изразходва еднакво количество гориво когато е с пуснати прозорци и когато се охлажда с климатик. Така че по-добре на климатик и тишина отколкото на сериозен шум и горещина. А за пренапомпването на гумите, мога да дам съвет много да се внимава. Всичко от 0,2-0,3 атмосфери над предписаното от производителя носи рискове за неправилно износване на гумите и нестабилна кола особено на мокър път.