IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis G80 ще струва колкото Е-класа в Европа

Корейският кандидат в премиум сегмента идва базово с 2.2-литров дизел

Genesis G80, корейският конкурент на Mercedes E-Class и Audi A6, ще струва 37 460 лири (43 400 eвро) в най-базовия си вид във Великобритания, съобщава Motor1. Вероятно сходни ще са цените и за Нидерландия и Германия.
 
  
Genesis G80
 
   
При тази цена G80 е с цели 6000 евро по-скъп от най-достъпния Jaguar XF във Великобритания. Най-достъпното Audi A6 е 48 300 евро без ДДС, а най-достъпната Е-класа - около 44 800 евро.

G80 е най-амбициозният опит на отделилата се от Hyundai луксозна марка да проникне и на европейския пазар. Все още няма детайли какво включва оборудването на базовото ниво, но от Genesis обещават колата да е с "най-добрите в класа си системи за безопасност и най-високите технологии". Знае се само, че най-евтиният двигател в гамата ще е 2.2-литровият дизел, съчетанс 8-степенен автоматик и задно предаване.

По-богато оборудваното ниво Luxury Line ще струва 51 300 eвро. Над дизела в гамата се нарежда 2.5-литров бензинов двигател, също с автоматик, но със задвижване на четирите колела.


Повече от корейската представа за лукс вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    "Италианците жабари - италиански езикЗа жабите, жабарите, гьоловете и други подобни. Може би често ви се случва, когато чуете италианец подсъзнателно да асоциирате думата, ..."И все пак, не стана ясно упоритото ви вкарване на Рено в съревнованието, като в статията точно е посочено с кои модели Генезис се опитва да се бори?!
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    #15 ( преди 2 години )
    е, надали ще се намерят дотолкова увредени, че да наринат торба пари за недоразумение като рено! но жабарите (италианците са макаронаджии) си го знаят това ...
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До 17 ( преди 2 години )
    Е как хем тая кола е с цена на Мерцедес а в същото време щели да я купуват сметкаджии omg. Каква сметка ще е като е на същата цена хаха. Още един "гений"..
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е кой ще дадепари за нескопосано копие на това *** на реплика между А7 и корейска *** ако може на същите пари да си вземе оригинала? Азиатщините нямат имидж да продават в тоя клас и никой не му дреме кво предлагат. Богатите хора със стил и в корея, япония, сащ и ес карат немски и английски премиуми, немски и италиански спортни коли, другите са за сметкаджии без два лева и скопени души.
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    Даниел, S90, сегашния модел преди четири години го карах. Изключвайки екстериорът, който е много приятен, колата не ме впечатли с нищо освен с... цена. 145 палки за двулитров дизел, малко по-слаб от дизела в Пасат. Не бих казал, че откъм шумоизолация и комфорт разликата между двете коли е доловима. За мен цена като на А6, Е класа и 5 серия не е оправдана за кола, която не дава нищо повече даже от Супърб. Дори не се и предлагат шестцилиндрови двигатели. За Дженезис си прав, не съм карал. :D
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Въпрос до 12:Пример за Рено на такава цена?!(Като" жабари" са известни италианците!)
  • #9
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе добре изглежда, ама до там.Не виждам по какъв начин ще измести доказаните лидери в сегмента.След като е на цената на Е-клас, значи е на същата или по-висока цена от Ауди, БМВ, Ягуар, Лексус, Волво, Мазерати, Кадилак... Технологично по ревютата които гледах, не е по-добър от тях.Та, да...
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Много "компетентност, разбирателство, критичност":))За съжаление на не харесващите, фирмената политика се определя от мнението на клиентите от водещи автомобилни пазари! Не от Бантустан с едно село население и джобове с дупки отдолу!
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 2 години )
    на светлинни години напред пред секви жабарски изпълнения, като рено например.
  • #6
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Мистър Уейн, ти кога кара Волво, или такъв Генезис, за да кажеш кое е по-добре. Това не ти е голф и Астра от 95та да ги сравняваш.