IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще предложи миниван с космически дизайн

Футуристиченнят Staria дава началото на ново семейство модели

Компанията Hyundai публикува серия от снимки на новия си минаван Staria, като разкри и част от оборудването му. Засега техническите характеристики на автомобила, който прилича на космически кораб, не се съобщават.


Hyundai Staria


Корейците не говорят за Staria като за отделен модел, а като за цяла гама нови автомобили със специално предназначени (multi-purpose vehicle, MPV). Миниванът ще се предлага в товарни и пътнически варианти, като местата в салона ще варират от 2 до 11. Пътните модификации ще бъдат стандартна - Staria, и луксозна - Staria Premium, като втората ще се отличава по оборудването и скъпите материали.

Известно е, че Staria е първият масов автомобил, измислен "на обратно", тоест - отвътре навън. Този подход означава, че първо е създаден интериора, а каросерията е формирана около него. Дизайнерите на Hyundai са черпили вдъхновение от големите лайнери за морски пътешествия, от космическите кораби и от традиционната корейска архитектура "ханок", която се отличава с хармония между вътрешно и външното пространство.


Hyundai Staria


Пред шофьора на минивана е разположен приборен цифров панел, а отдясно се намира селекторът на скоростите, които е с копчета. Там е и 10,25-инчовият сензорен панел на климатика, като това разположение е само при топ-версиите на модела (при базовата има аналогови бутони и малък екран).

Между предните седалки са разположени поставки за чаши, USB-портове и ниши за дребни предмети. При версията Staria Premium със 7 места вторият ред седалки предлагат специален баланс на тялото, а при тази с 9 места креслата могат да се завъртат на 180 градуса. За различните модификации са достъпни общо 64 варианта на осветление в салона.


Hyundai Staria


В екстериора правят впечатление панорамният стъклен покрив и предната оптика с "пикселни" фарове. Всяка от версиите ще се предлага с различна решетка на радиатора. Най-високите нива на оборудване получават светодиодна оптика и 18-цолови джанти със специален дизайн.

Повече подробности за модела ще бъдат обявени в близко време, обещават от Hyundai. Точната дата на премиерата не е обявена, но от компанията потвърдиха, че това ще се случи още през първата половина на годината.

Още снимки на минивана - вижте в галерията:

Снимки: Hyundai

0 от 500