IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai и Ford са "Автомобили на годината" в САЩ

Седанът Elantra, пикапът F-150 и електрическият Mustang заеха първите места в конкурса

Организаторите на конкурса "Северноамерикански автомобил, всъдеход и пикап на годината" (NACTOY) обявиха на специално мероприятие в Детройт победителите в ежегодния конкурс. Този път печелят седанът Hyundai Elantra, пикапът Ford F-150 и електрическият кросоувър Ford Mustang Mach-E.


Hyundai Elantra


Hyundai Elantra заема първото място сред леките коли, като изпреварва във финала Genesis G80 и Nissan Sentra. От южнокорейската компания, че за разлика от някои водещи производители, те не са се отказали от седаните. Организаторите на свой ред подчертават, че новият Hyundai Elantra веднага след излизането си на пазара е достъпна в различни модификации и с богато ниво на оборудване.

В случая с новото поколение на Ford F-150, което печели при пикапите, се отбелязва, че той е намерил пътя към значително подобряване на най-популярния пикап на пазара в САЩ.


Ford F-150
Ford Mustang Mach-E

Американската марка е похвалена и заради смелото решение да пусне електрическия кросоувър Mach-E с легендарното название Mustang, който е способен да окаже сериозна конкуренция на Tesla Model Y.

През миналата година победител в конкурса при леките коли стана осмото поколение на Chevrolet Corvette, който печели титлата за трети път в историята. В категорията "най-добър кросоувър и всъдеход" победи големия SUV с 8 места Kia Telluride, който изпревари Hyundai Palisade и Lincoln Aviator. При пикапите първото място беше за Jeep Gladiator, задминал Ram Heavy Duty и Ford Ranger.

0 от 500