IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis G80 ще струва колкото Е-класа в Европа

Корейският кандидат в премиум сегмента идва базово с 2.2-литров дизел

Genesis G80, корейският конкурент на Mercedes E-Class и Audi A6, ще струва 37 460 лири (43 400 eвро) в най-базовия си вид във Великобритания, съобщава Motor1. Вероятно сходни ще са цените и за Нидерландия и Германия.
 
  
Genesis G80
 
   
При тази цена G80 е с цели 6000 евро по-скъп от най-достъпния Jaguar XF във Великобритания. Най-достъпното Audi A6 е 48 300 евро без ДДС, а най-достъпната Е-класа - около 44 800 евро.

G80 е най-амбициозният опит на отделилата се от Hyundai луксозна марка да проникне и на европейския пазар. Все още няма детайли какво включва оборудването на базовото ниво, но от Genesis обещават колата да е с "най-добрите в класа си системи за безопасност и най-високите технологии". Знае се само, че най-евтиният двигател в гамата ще е 2.2-литровият дизел, съчетанс 8-степенен автоматик и задно предаване.

По-богато оборудваното ниво Luxury Line ще струва 51 300 eвро. Над дизела в гамата се нарежда 2.5-литров бензинов двигател, също с автоматик, но със задвижване на четирите колела.


Повече от корейската представа за лукс вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 3 rate down comment
    ФВ ( преди 2 години )
    Принципно харесвам европейските и в частност немски машини,но си личи,че са се постарали хората. Освен външния вид,който лично на мен ми допада,ми се вижда солидна кола с 8-степенен автомат и 2.2 дизел,а не с ДСГ (двойни съединители) и т.н. Фолксваген бяха някога еталон за надеждност, качество и достъпна цена,сега..
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    волво е много изостанала в технологично отношение с немската тройка а генезис е по висока топка от китайското волво което е в една лига със шкода пежо опел
  • #3
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    По-добре от Волво за същите пари.
  • #2
    10 rate up comment 26 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Тия са по стъпките на Санг Йонг купуваха си ги само псевдо бизнесмени пълни карикатури са япончетата и корейчетата
  • #1
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Успех им пожелавам на тия бъдещи фалитаджии xD