IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 факта за Volkswagen Golf, които вероятно не знаете

От женската намеса при направата на GTI до версията с V12 двигател

Най-успешният модел на Volkswagen е на пазара от близо половин век. Golf се продава по цял свят, с богато разнообразие на нива на оборудване и задвижващи опции, като се е превърнал в един от най-популярните автомобили, създавани някога.


vw golf


Решен да продължи успеха на Beetle (официално познат като Volkswagen Type 1), германският автомобилен производител представя първото поколение Golf през 1974 година. Достъпният хечбек става моментален хит в Европа, където и досега е сред най-популярните автомобили. А при следващите 7 поколения, моделът нараства до световна звезда и еволюира да цяла гама машини.

В наши дни Volkswagen Golf се предлага в разнообразни версии - хечбек, комби, плъг-ин хибрид или спортна машина. Неотдавна ръководството на VW потвърди, че след настоящото поколение 8 със сигурност ще очакваме и №9. В богата житейска история на автомобила има редица любопитни факти, като в галерията сме подбрали 5 от тях. За автомобилните ентусиасти тези факти едва ли са изненадващи, но все пак немалко от вас ще прочетат неща, за които може и да не чували.
  
   
5 любопитни факта за Volkswagen Golf (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Изключително радостна кола. Всеки има спомени с Голф. Като тинейджър ми беше попаднало точно такова червено ГТИ и се оказахме кацнали на едно дърво в дерето. И колата и ние се отървахме учудващо леко. Но сега чета и се усмихвам. С някоя от сегашните версии, това щеше да приключи по зле. Много кила, много инерция, дървото нямаше да ни задържи. БМВ е30 и Голф Мк1 са най култови коли. Искам да пъхна една такава у дома, ама цените така скачат!
  • #6
    27 rate up comment 18 rate down comment
    Хаха ( преди 2 години )
    Като не ви харесва не го гледайте бе завистници. Хем не ви харесва, хем само в голф гледате. Срещу него да тичат другите не могат да ги стигнат.
  • #5
    19 rate up comment 19 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    Това е Кралят - VW Golf!
  • #4
    28 rate up comment 5 rate down comment
    До "умния" ( преди 2 години )
    Е как да го кажат това, след като където и да идеш, на където и да се обърнеш всяка втора кола е голф? Как да го кажат като голф е втората най продавана кола в света след корола? Как да го кажат, след като в продължение на 37 години голф е най-продавания автомобил в европа? За всичките години от съществуването си само 4 години не е бил номер 1.
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    radoslav ( преди 2 години )
    Защото по улиците е пълно с Голфове затова.
  • #2
    19 rate up comment 28 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Що не кажете че само немците и австрииците си го купуват тоя гнилоч
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    300 коня бате ( преди 2 години )
    голф жетеито бате е много яко