IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световният автомобил на годината вече е в България

Електрическият VW ID.4 излиза на пазара в 8 различни варианта

Първият електрически "световен автомобил" на германския производител Volkswagen вече е в България. Кросоувърът, който само преди месец спечели една от най-престижните награди в автомобилната индустрия, беше официално представен на церемония в София.


VW ID.4


Освен възможността да пипнат и видят модела за първи път, гостите на събитието можеха да тестват ID.4 на място, и така да бъдат сред първите в страната, които да имат преки впечатления от неговите възможности и поведение на пътя.

Моделът ID.4 е и първият SUV модел от новото поколение електромобили на германската марка, като успешно комбинира външен дизайн и просторен интериор. Кросоувърът на Volkswageх използва последните решения за управление на функциите, контролни прибори и дисплеи, инфотейнмънт и асистиращи системи.


VW ID.4


Електромобилът излиза на пазара в 8 предварително конфигурирани варианта ID.4 - Pure, City, Pro, Life, Business, Family, Tech и Max. Тази стратегия има за цел да направи структурата на моделната гама по-ясна и разбираема за клиентите. VW ID.4 ще се предлага с избор от две батерии. По-слабата е с капацитет 52 кВт/ч, като се комбинира с електромотори със 148 или 170 к.с.

По-голямата предлага 77 кВт/ч, като тя захранва и втори електромотор, който е поставен на задната ос. В случая съвкупната мощност на задвижващата система е 204 к.с., като пробегът с едно зареждане е 522 км (по цикъла WLTP).


VW ID.4


Вече са известни и цените на VW ID.4 за българския пазар. Те стартират от 70 390 лв. за варианта с по-слабата батерия и от от 85 830 лв. за версията с по-мощен акумулатор и два електромотора.

Снимки: Porsche.bg

0 от 500