IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach показа флагмана си без много шум

Ултра-луксозната версия S680 получава V12 двигател

Mercedes-AMG S65 може и да е мъртъв, но неговият V12 двигател продължава да живее в ултра-луксозната версия на Maybach, която най-после беше официално представена от германския производител.


Mercedes-Maybach S680


Любопитното е, че премиерата мина без шум, като лимузината беше разкри на медийния сайт на концерна Daimler. Машината следва стила с два цвята на каросерията и изобилие от хром, който видяхме при версията с V8 през миналата година, но получава по-елегантни джанти с много спици.

Има и други малки разлики със стандартна Maybach C-Class. На предните калници са поставени обозначение V12, а на багажника има лого "S680". На една от снимките е показан и отсека на двигателя, но техническите характеристики не автомобила не се разкриват. Във всички случаи мощността ще е над 600 к.с., защото предишният Maybach S650 предлагаше 621 к.с. и 1000 Нм от своя 6,0-литров битурбо мотор.


Mercedes-Maybach S680


Смята се, че новата S-Class, задвижвана от V12 двигател, за първи път ще получи задвижване на четирите колела - система 4Matic. Един от първите пазари, на които ще стъпи флагманът на Maybach, е Китай. Там моделът вече се предлага и с 6-цилиндров мотор заради високите данъци върху големите мотори.

Очаква се, че Mercedes ще предложи и наследник на AMG S65, който обаче ще е хибриден агрегат, включващ V8 двигател със 700 к.с. и електромотор. Съвкупната мощност на задвижващата система на модификацията S73е ще надмине 800 к.с.

Още снимки на топ-версията на Mercedes-Maybach S-Class - вижте в галерията:

Снимки: Daimler

0 от 500
  • #2
    23 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бе да ти кажа - всичко по тази кола ме "грабва"! От мощния V12, та до последното болтче! Проблема само е, че аз, а и повечето хора, не можеме да я "грабнеме"!!
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да си призная, този хром по предницата не ме грабва. И на другите Майбах модели също (GLS Maybach).