IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach S-Class се оказа с 68 000 долара по-скъп от базовата S-Class

За тази разлика клиентът може да си купи едно чисто ново AMG C63 Coupe

Компанията Mercedes-Benz представи новата Maybach S-Class още в средата на ноември миналата година, а сега разкри и цените на ултра-луксозния си автомобил. Те стартират от 184 900 долара, което е с 68 000 долара базовата S-Class в ниво на оборудване Luxury Line.


Mercedes-Mayabch S-Class


Един поглед в ценовата листа на германския производител показва, че за тази разлика клиентът може да се сдобие с Mercedes-AMG C63 Coupe, което в базовия си вариант започва от 70 500 долара. Съперникът на Rolls-Royce Ghost и Bentley Flying Spur е с 11 900 долара по-скъп от предишното си поколение с V8 мотор, като е оборудван с всички луксозни функции и най-новите технологии, предлагани от Mercedes.

Луксозната лимузина с емблемата на Maybach има завиващи до 10 градуса задните колела, както и с увеличено с 25,4 см разстояние между двете оси в сравнение с новата S-Class. Това осигурява повече място за краката на втория ред седалки. Въздушното окачване и черна въздушна възглавница за пасажерите отзад също да част от базовото оборудване на модела.


Mercedes-Mayabch S-Class


В салона се залага на скъпа кожа и елементи от дърво, като има и VIP-седалки с вградени подложки за крака, предлагащи масаж на прасците. Пасажерите се наслаждават на премиум-система Burmester с не по-малко от 30 високоговорителя, допълнителна мултимедия за пасажерите отзад с местещ се таблет и две безжични слушалки.

И докато Mercedes Benz S-Class се предлага с 6-цилиндров мотор в базовата си версия, оценена на 109 800 долара, то Maybach е достъпен единствен в модификацията S580. Тя разчита на 4,0-литров V8 с две турбини, който осигурява 496 к.с. и 700 Нм. На по-късен етап ще се появи и вариант с V12 мотор.

Още снимки на Mercedes-Mayabch S-Class - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ivanko_ ( преди 3 години )
    Ама актуализирайте цените за България няма такава цена 110 хиляди долара в българската ценова листа
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Изключителен автомобил. Но както някой под мен беше писал - тези таблети все едно не са от там, а някой си ги е добавил в последствие. Разббира се това е мое мнение, явно това се търсиот купувачите.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    много неудобна от вътре, кола за куп пари , а от зад няма място къде да онодиш 2 секретарки -слаба работа.
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Зеленоок ( преди 3 години )
    Тия таблети вътре омазват иначе прекрасен автомобил.... На кой гений му е хрумнало, че това е красиво или пък удобно.....
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Sa ( преди 3 години )
    Лихвените политики на Германия и денонощното печатане на евро ще оформи огромни балони не само в автомобилната индустрия, но и навсякъде другаде. Тези балони после ще гърмят със страшна детонация.