IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Accord започна да завива сама

Собственици на модела се жалват от проблем с управлението

Националното управление за безопасност на движението в САЩ (NHTSA) разглежда повече от 100 жалби от собственици на Honda Accord. Причината е "кормилна аномалия", заради която автомобилът променя самоволно траекторията си без каквото и да участие от страната на шофьора.


Honda Accord


В NHTSA смятат, че проблемът има масов характер и може да засегне повече от 1,1 млн. екземпляра от Accord, произведени през периода 2013-2015 година. Управлението вече е започнало да разглежда 107 оплаквания от собственици на автомобила, както и на два инцидента, причинени от "коррмилната аномалия".

Първият случая е още от октомври 2020 година, когато собственик на Honda Accord се е обърнал към Управлението. Пред експертите той е посочил, че автомобилът му "на няколко пъти е завивал на 90 градуса без намеса от страна на шофьора" и е поискал разследване на инцидента.

От компанията обявиха, че се отнасят много сериозно към всички проблеми с безопасността, като ще сътрудничат на NHTSA. Успоредно с това Honda ще проведе и собствено разследване.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ..."без намеса от страна на шофьора" - шофьора участвал ли е, на авто-пилот ли, как, в ръцете му волана се извъртя ли, само гумите ли? 107 човека трябваше да има едно основно твърдение от по-голямата група!!!!!
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много странно, защо такива неща не се случват тук в Европа? Или не се разгласяват...? Всякакви такива странности се разследват основно в САЩ. Тук изглежда, че автомобилите са някакви други. Или нещо нещата се "покриват" и "замитат". Може пък отвъд "Голямата локва" наистина да се грижат за гражданите си. Или си имат добре действащ инструмент за обработка на непослушните и koнkypeнциятa... Иначе напълно подкрепям #4 - неговият пост все едно аз съм го писал.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До #5 ( преди 2 години )
    Това БЕШЕ през 2002г и НЕ е измислено, ами е част от нашенската действителност.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Това 1998 ли е било или си го измислихте?
  • #2
    26 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Именно затова съм против тия сложни електроники в автомобилите! Автономното управление, поддържането лентата, адаптивния круиз контрол, автоматичното спиране и др. такива екстри са доста опасни. Всички тези екстри се управляват от сложен софтуер и хардуер и винаги има скрити бъгове които е въпрос на време да се проявят. Много е гадно да катастрофираш поради софтуерен бъг. Затова предпочитам старите аналогови автомобили. Да си знам че контролът на автомобила е изцяло в моите ръце.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    а в Булгари*стан ( преди 2 години )
    ново рено меган сценик на 4000км и в гаранция се обръща на магистралата поради счупен дефектен спирачен диск, има загинали, представителството е осъдено на всички инстанции но предпочита да фалира, вместо да плати!