IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи първия си електромобил с 4х4

Продажбите на ID.4 GTX стартират през лятото от 50 415 евро

Компанията Volkswagen представи нова модификация на електрическия си кросоувър ID.4, която е със задвижване на четирите колела. Тя ще се предлага под новия суббрандд GTX, като продажбите стартират през лятото.


Volkswagen ID.4 GTX


Силовият агрегат на Volkswagen ID.4 GTX е същият като на Audi Q4 50 e-tron quattro. Двата електромотора сумарно развиват 299 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди и максимална скорост от 180 км/ч. При досегашната най-мощна версия на ID.4 тези показатели са 8,5 секунди и 160 км/ч.

Заради по-високата мощност пробегът с едно зареждане на батериите намалява от 520 на 480 км по цикъла WLTP, като и в двата случая се използва една и съща батерия с капацитет 77 кВт/ч. При версията GTX аеродинамиката е увеличена от 0.28 на 0.29.


Volkswagen ID.4 GTX


На външен вид модификацията със задвижване на четирите колела се отличава по 20-цоловите си джанти и матричните фарове. Има и допълнителни светодиоди във въздухозаборника, които създават уникален "светлинен" подпис, а също така и преработена задна броня. Интериорът е идентичен с този на ID.4, но ще се предлага с червени акценти.

В списъка с опции за ID.4 GTX са включени 21-цолови джанти, спортни предни седалки, пакети Sports с намален от 15 до 17 мм пътен просвет, прогресивно кормилно управление и адаптивни амортисьори.


Volkswagen ID.4 GTX


Системата за избор на режимите на движение има 5 варианта - Eco, Comfort, Sport, Individual и Traction. Производителят твърди, че тази версия се чувства уверена и на по-тежък, като в повечето случаи се задейства само задният електромотор.

Вече са ясни и цените на GTX за Германия, където те стартират от 50 415 евро. За сравнение, версията на ID.4 само с един електромотор започва от 36 950 евро.

Още снимки на Volkswagen ID.4 GTX - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500