IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla без шофьор уби двама пътници

Поржарникари гасиха пламъците на електромобила повече от 4 часа

Нова авария с участието на електромобил на Tesla се е случила през уикенда в Тексас. Движещ се с висока скорост Model S се удря в дърво в покрайнините на Хюстън, след което се запалва и изгаря на напълно. Загиват двама пасажери в колата, съобщава Bloomberg.


Tesla Model S


Според очевидци, електрическият седан не е успял да вземе завой и е излетял от пътя. След удара машината избухва в пламъци. Дошлите на мястото на инцидента спасителни екипи гасят пожара повече от 4 часа, като използват над 113 000 литра вода.

Полицията съобщава, че двамата загинали са мъже, като един е бил намерен на предната пътническа седалка, а другият - на задната. Мястото на шофьора е било празно. Не се съобщава дали автопилотът на електромобила е бил включен.

От Tesla не са коментирали инцидента, но той определено се отрази на акциите на компанията на борсата, които в понеделник паднаха с 2%.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Борис ( преди 2 години )
    Българинът най обича да мрази...
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Айде скривайте я тази новина! Кола дето не е имала активиран и най-базисния асистент, да не говорим че "Autopilot" изобщо не е поръчван при покупката!
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    пенеп ( преди 2 години )
    "След разследването се оказва, че автопилота не е бил включен по време на инцидента." - И колата дори не е била оборудвана с пълната версия на автопилота а е имала само "круиз контрол" функциите.... *** журналисти!
  • #18
    3 rate up comment 4 rate down comment
    шоко ( преди 2 години )
    Брех, тоя варел си е екологична катастрофа. 110 тона вода... Грин пус къде гледат?
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    113 000л вода - определено "екологичен" автомобил....... А че за 4 часа горене на батерията в атмосферата са изхвърлени толкова отровни газове, колкото всички дизелови автомобили в средно голям град за ден, е друга тема!!!
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Доктора ( преди 2 години )
    Да са живи и здрави.
  • #15
    0 rate up comment 4 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    4 часа гасят кола? С бензин ли я гасят?
  • #14
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    до 17: примерите ти са откровено глупави! Ако производителя на кое да е от споменатите ти го продава като БЕЗОПАСНО, а някой се нарани е нормално да го съдиш! Ако си купиш контакт, който не е заземен и те утрепе кой е виновен ако не производителя, че ти го е продал? Освен ако той с големи букви не обяви: "Незаземени контакти"! Ето това е разликата и не случайно на престъпника в Европа му забраниха да ги продава като автономни - каквито не са!
  • #13
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Минтирит ( преди 2 години )
    Абе минтири тинтири, ако не дай боже някой твой роднина без да иска или нарочно се самоубие с нож, ще ходиш ли да съдиш производителя на ножа? През ума поне ще ти мине ли? А ако детето ти докато си играе с кибрита запали къщата, ще съдиш ли производителят на кибрита? Да изброявам ли още начини за самоубийство? Тези *** са си избрали този начин. Какво е виновна Тесла? Даже изрично са ги предупредили да държат волана, а той отишъл на задната седалка да играе на руска рулетка .
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Тесла е опасна конструктивно,поне засега.Това имах предвид.