IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y на автопилот се удари в полицейска кола

Водачът на електрическия кросоувър нямал шофьорска книжка

Електрически кросоувър Tesla Model Y се е врязъл в полицейския автомобил в покрайнините на град Лансинг (щата Мичиган). При инцидента няма пострадали, съобщава Carscoops.


Tesla автопилот катастрофа


Полицейският Dodge Charger е бил паркиран според всички правила на движение с включена сигнална лампа. На свой ред, шофьорът на електромобила твърди, че в момента на катастрофата неговата Tesla се е движела в полуавтоматичния режим Autopilot.

И двете коли са сериозно пострадали при инцидента, но няма ранени хора. Разследването продължава, като засега е известно, че 22-годишният собственик на Model Y няма шофьорска книжка. Той е заплашен с глоба от 800 долара и може да прекара известно време зад решетките.


Tesla автопилот катастрофа


Това е третият подобен случай, при който автомобил на Tesla се блъска в полицейска кола само за последните няколко месеца, докато се движи на режим Autopilot. При първи шофьорът дори гледал филм на смартфона си, а при втория електромобилът се удари и в машина на "Бърза помощ".

Снимки: Twitter

0 от 500