IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена подгони "повикана" Tesla на паркинг

С напредване на технологиите подобни комични сцени ще се виждат все по-често (ВИДЕО)

Американският производител Tesla предлага за своите електромобили софтуерната функция Smart Summon, която позволява на собственика на колата да я повика, когато тя е оставена на паркинг. Машината потегля и на собствен ход стига до шофьора си.


Tesla Model 3


Технологията обаче все още не е толкова широко разпространена и затова предизвиква комични ситуации. Една от тях беше заснета на видео, което се появи и в YouTube. В случая жена от други автомобил вижда "повиканата" Tesla Model 3 да се движи без шофьор и решава, че колата е потеглила сама. Дамата смело се хвърля и се опитва да спре електромобила.

„Тъкмо излизах от ресторант в Уест Честър (Пенсилвания) и повиках моята Tesla Model 3. Жената ясно видя, че колата се движи без човек в нея и се опита да я спре, като се хвана за предната стойка. Веднага, щом видях какво се случва, спрях автомобила. Очевидно дамата беше смутена, тъй като мислеше, че това е инцидент", обяснява собственикът на електромобила, който е и автор на видеото.



Според експертите, подобни случаи ще зачестяват, тъй като много хора не са наясно, че все повече автомобили са оборудвани със системи за движение без шофьор. Съответно, и други хора ще си мислят, че колата ще катастрофира. Затова и производителите трябва да помислят, дали не трябва в подобни колата да издава звуков или светлинен сигнал.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Стеф ( преди 3 години )
    Ха ха, модерни времена!
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези наясно ли са че в закона не е предвидено да има коли без човек зад волана и ако се блъсна в колата ще го отнесат
  • #1
    39 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "...дали не трябва в подобни колата да издава звуков или светлинен сигнал." => Представям си каква какафония ще се получи в паркинга на мол, като започнат кифлите да си викат колите да им дойдат точно пред входа, защото ги мързи да изминат още 50 м до возилата си, а и ще е някак "престижно" да те видят другите, че колата ти е с такава функция... :-(