IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск призна за проблеми с качеството

Милиардерът посочи кога трябва да се купи кола от Tesla

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илън Мъск, предупреди клиентите да не купуват автомобили веднага след старта на производство, а да изчакат, за да може да бъдат избегнати проблемите с качеството.


Tesla


"Когато хората ме попитат - кога да си купя Tesla?, аз винаги им казвам, че трябва да го направят или в самото начало на производството, когато обемът е още малък и качеството се следи, или когато производството достигне стабилно състояние. Не го правете, докато обемите растат, защото е възможно да има проблеми с някои детайли", коментира шефът на Tesla.

През последната година имиджа на американския производител на електромобили беше сериозно засегнат от проблеми с качеството на изработката, като клиентите използват социални медии и други публични форуми, за да се оплачат. Според Мъск, вината за това е ускоряването на производство, което е причинено от по-високо търсене.

"Някои от проблемите бяха решени. Например, подобрихме значително качеството на боята в кая на миналата година. Преди това тя нямаше време да изсъхне, тъй като линията работи много бързо. Като цяло производстото е истински ад, тъй като прототипите са лесни за правене и много забавни, но постигането на голям обем с надеждни части и на достъпна цена цена е мъчително трудно", добави Мъск.

Той обаче защити компанията си, като изтъкна факта, че тя е постигнала подобни обеми на производството за по-малко от 10 години, а това е нещо, което никой друг американски производител не е правил в повече от 100-годишната история на автомобилната индустрия в страната.

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    15, затова не си собственик на фирма. Мъск спи на една кушетка в завода и им е казал: при проблем ме будите когато и да е, I don't care! И е лицето с най-много пари на белия свет. От него ако не се учиш, няма от кого. Един мъж си признава грешките и бачка по въпроса. Останалото само дрънка празни приказки с 2-те ръце в джобовете. Всеки може да направи фирма и да пишат за него. Някой да ви е спрял?
  • #15
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 15 ( преди 3 години )
    Ами това изказване на Мъск показва независимост и почтеност. Нали няма как да се изисква от компания на 10-15 години да прави всичко безупречно. Някои други производители са на повече от век, пък не са се научили.
  • #14
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Бръм ( преди 3 години )
    Ако аз съм собственик на фирма и този ми е изпълнителен директор и направи такова изказване.... бих го уволнив за 2-рата минута...
  • #13
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    то пък какви познания трябват за един автомобил който е измислен преди 150 години
  • #12
    10 rate up comment 3 rate down comment
    пенап ( преди 3 години )
    Интервюто е Елън и Монро е супер интересно. Няма друго автомобилно CEO, което има толкова технически познания за колите си и за процеса на производство.
  • #11
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На иД.5 не му светели лампите, смях - на едно ревю направо дисплея му замръзна. Поне резет бутон да му бяха сложили. После пича слезе от колата уж да я включи и изключи, но неее. Трябваше да изчака поне 10 минути. Та така, качвайте се на ръшнати от некадърни мениджъри продукти, получавате предмиството да ги тествате.
  • #10
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    качеството на автомобилите при всички производители е ужасно а дилърите правят на маймуни клиентите си когато влизат в сервиза
  • #9
    12 rate up comment 8 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Абе намбър файф, ти кога си виждал ID3 на живо, пък и кой ще те пусне да се качиш там.Не светели лампички.Трябваше да ти светне една червена лампа, когато си купи японски барутник.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тоя ... ( преди 3 години )
    много прилича на вица за Горбачов: нямааа релсииии, нямааа траверсиии!!!
  • #7
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Ами.. ( преди 3 години )
    Елънчу теслЪтъ да си купи с джобните Мерцедес - та да го научат как се правят коли!