IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X уби пасажер в катастрофа

Този път инцидентът се случи в Южна Корея

Поредната катастрофа със самоускоряващ електромобил на Tesla беше отчетен, но този път тя не е в САЩ, а Южна Корея, съобщава Reuters.


Tesla Model X


Според първоначалната версия, кросоувърът е започнал сам да увеличава скоростта си и се е ударил в стената на жилищен комплекс. След сблъсъка електромобилът се е запалил, но пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо са се справили с пламъците. В колата е имало трима души, като шофьорът и един от пасажерите са тежко ранени, а другият е загинал на място.

От полицията съобщиха, че съдебно-медицински екип изследва останките от автомобила, за да може да установи причините за аварията. Засега от Tesla отказват коментар за случилото се.

През януари 2020 година Националното управление за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) получи петиция, в която се настоява половин милион коли на Tesla да бъдат проверени заради непреднамерено ускорение. В Южна Корея също върви разследване срещу американския производител, като то е заради проблем със системата за автономно движение.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 3 години )
    Проблема не е, че е станала катастрофа. С автомобилите на всички марки стават такива катастрофи. Проблема е в причината за станалото. Рекламира се една автономност която явно има проблеми, а някой хора сляпо и се доверяват.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Един се блъснал, а останалите милион -два ?
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    да разчиташ на полуидиотските технологии е като да играеш на руска ролетка с тази разлика че при рулетката шанса да оцелееш е значително по голям с решение на съд трябва да бъдат забранени да се ползват по пътища за обществено движение
  • #3
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    в личен план случилото се за близките е трагедия а за автомобилната промишленост е статистика по толеми лицемери от автопроизводителите няма дори военните са по хуманни при водене война
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Може пък само техните коли да правят такива проблеми със самоускорение макар и веднъж на много милиони километри
  • #1
    22 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Че има какво да се иска още от качеството на Тесла, има, ама всяка една катастрофа с участието на Тесла, да получава сензационна статия, е малко манипулативно.