IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи кросоувър на ток със 7 места

Новият EQB ще изминава повече от 400 км с едно зареждане

Компанията Mercedes-Benz официално представи електрическия си кросоувър EQB. Като каросерия и салон той представлява аналог на модела с двигатели с вътрешно горене GLB, но силовите му агрегати и някои други компоненти са взаимствани от модела EQA.


Mercedes-Benz EQB


Габаритите на новия електромобил са дължина от 2684 мм, широчина - 1834 мм и височина - 1667 мм, което означава, че EQB е малко по-дълъг и по-висок от GLB. Разстоянието между двете оси е аналогично - 2829 мм. Всъщност, това е платформата MFA2, използвана за A-Class и всички негови производни.

Сред особеностите на екстериора са лицев "черен панел" диодни светлини по цялата широчина отпред и отзад, оптимизирана аеродинамика, както и джанти с размер до 20 цола, които могат да бъдат в 2 или 3 цвята.


Mercedes-Benz EQB


Както и в GLB, така и EQB разполага с трети ред седалки. За Европа той ще е опция, докато в Китай ще се предлага само този вариант. На допълнителните кресла обаче могат да седят само пътници с ръст до 165 см.

Друга обща черта с GLB (както и с компатния ван B-Class) е вторият ред, който може да се мести със 140 мм напред. Това позволява увеличение на обема на багажника, като при версията с 5 места той варира от 495 до 1710 литра, а при 7-местния вариант - от 465 до 1620 литра.


Mercedes-Benz EQB


Продажбите на Mercedes-Benz EQB стартират от Китай, където моделът ще се предлага в ниво на оборудване AMG Line и със задвижващ агрегат, развиващ 292 к.с. Именно тя е представена сега. Глобалната версия ще бъде показана по-късно тази година и ще се произвежда в Унгария заедно с плъг-ин хибридните CLA и CLA Shoting Brake.

За Стария континент са предвидени версии с предно предаване и със задвижване на четирите колела, чиито характеристики предстои да бъдат обявени. Капацитетът на батериите ще бъде 66,5 кВт/ч, като с най-голям обхват - 419 км, ще може да се похвали Mercedes-Benz EQB 350 4Matic.

Още снимки на новия електрически кросоувър на Mercedes-Benz - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500