IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем със стартера вкарва в сервизите Mercedes-AMG E63 и GT 63

Неправилно поставен кабел може да доведе до пожар в автомобила

Собствениците на моделите Mercedes-AMG E63 и GT 63, както и на техните версии S, може да имат проблеми със стартирането на двигателя, тъй като един от кабелите не е инсталиран правилно. В някои от случаите може да се стигне дори до пожар, предупреди Националната администрация за безопасност на движението (NHTSA).


Mercedes-AMG E 63


На първо време, в сервизите на Mercedes-Benz ще бъдат привикани около 500 бройки от двата модела, които със сигурност са оборудвани с неправилно поставен кабел. Акцията по отстраняването на дефекта ще засегне моделите E63 S и E63 S Estate, както и GT 63 и GT 63 S, които използват същата конструкция. Всички коли са произведени между 22 януари 2018 година и 27 ноември 2020 година.

От компанията обявиха, че проблемните автомобили ще бъдат внимателни прегледани от дилърите на компанията. Техниците ще проверят връзките на стартера и най-вече позицията на положителния кабел, като ще ги коригират, ако това е нужно.


Mercedes-AMG GT


Германският производител е разбрал за проблема още през миналия октомври, когато са се появили първите случаи на проблеми. Всички те са били регистрирани извън територията на Северна Америка, като за тях е била организирана отделна сервизна акция, която ще се проведе през май.

Засега не се съобщава за инциденти заради неправилно монтирания кабел, но от Mercedes-Benz са проверили всички автомобили от посочените модели, които все още не са доставени на дилърите.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    долните... ( преди 3 години )
    цветущо описват производството на "любимото" им, така увреждащо менталното здраве, Рено! ахахахаха
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Нищо ново ( преди 3 години )
    Какво да ги правиш, германци-Ахмед, Абдула, Махмуд, Мустафа, Мюмюн и Мохамед и т. н., все известни имена в заводите в Германистан произвеждащи прословутите "качествени немски автомобили" в почивките между яденето на дюнери и баклава и пиене на кафе и боза!
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Даваш пари колкото 2 апартамента за топ модел кола, и накрая не могат да сложат един кабел правилно...