IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Навигация набута шофьор на Jaguar в канала

Британец разбра по трудния начин, че приложенията понякога бъркат

Приложенията за навигация са полезни, в това няма съмнение. От друга страна обаче, явно невинаги трябва шофьорът да им се доверява сляпо, дори когато преминава през непознат за него район.


Jaguar XF


Тона научи и шофьор на Jaguar XF, който до такава степен се доверия на своята навигация, че падна в канал. Това се случи в околните на Манчестър, където луксозният седан попадна във воден капак, следвайки указанията на сателитната система за ориентиране.

Водачът донякъде може да бъде оправдан, тъй като е пътувал през нощта и вероятно не е забелязал канала Бриджоутър. От полицията съобщават, че мъжът е работил като шофьор на частна компания за превози, най-вероятно Uber и не е познавал района, като се е доверил изцяло на навигационната система.

Не се съобщава, дали навигацията на автомобила или някое от приложението на смартфона е объркало посоките, но това е поредният подобен случай в последно време. В края на март руски шофьор замръзна до смърт, след като се довери на Google Maps и се озова без гориво на място, на което смартфоните нямат обхват. Спътникът му беше открит в тежко състояние и е в болница.

Снимка: Twitter

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ...... ( преди 2 години )
    Трябва да си пълен *** да разчиташ само на ГПС-а. Технологиите са хубаво нещо, но трябва и акъл за да можеш да ги ползваш.Всъщност, това важи за всичко, не само за технологиите.Без акъл можеш само да въртиш маркуча...