IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps натика сто американци в калта

Добре е шофьорите да ползват и собствения си разум, препоръчва компанията

С всяка изминала година навигационните услуги на Google стават все по-полезни - но все още има моменти, когато шофьорите трябва да разчитат и на собствения си разум. В това се убедиха над 100 американци, бързащи с колите си за международното летище в Денвър, Колорадо, и озовали се вместо това затънали в калта насред едно поле.


Google Maps


Шофьорите искали да избегнат огромното задръстване, образувало се по основния път към летището. Google Maps ги пренасрочил по черен път, който лека-полека ставал все по-кален. Независимо от това стоте шофьори продължили по него - първите, защото нямало как да се върнат, а останалите - просто следвайки първите.

Накрая цялата колона се оказала затънала и блокирана в средата на едно поле. Вместо обещаните от приложението 23 минути пътуването им продължило над три часа и половина. Част от пътуващите в резултат изпуснали полетите си.


Google Maps


От Google коментираха, че макар да правят всичко възможно да дават най-добрите указания, все пак могат да изникнат непредвидени обстоятелства като например дъждове. "Препоръчваме на всички шофьори да спазват местните закони, да внимават и да използват собствената си разумна преценка, когато карат", каза говорител на компанията.

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Личи си,че са овце краварите,гугъл призовава и за малко акъл и преценка,въпроса е,че при тях това отсъства тотално. Единствено могат да се жалват и виновника е друг,но не и те.Е гати и простата нация имаща се за световен хегемон.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Хората не са виновни ама ако имаха и малко акъл щяха да преценят накъде отиват нещата.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Хората не са виновни. В някой случаи Google предлага откровено безумни маршрути. Като например стар римски път, за с. Боженци, който в 21-ви век завършва със ... каменни стълби. Или селскостопански път през полето за да стигнеш до ... Пирот.