IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата на Mercedes-AMG се счупи на "Нюрбургринг"

Project One не успя дори да направи една обиколка на пистата

Въпрос на време беше новата хиперкола на Mercedes-AMG - Project One, която е вдъхновена от болидите във Формула 1, да се появи на тестове на най-трудната писта - "Нюрбургринг". Нещата обаче съвсем не се развиха според плановете на германския производител, съобщава Carscoops.


Mercedes-AMG One


Точно преди да стигне до входа на трасето, тестовият прототип се повреди и спря край пътя. Според очевидци, двигателят на машината е прегрял, като това се е случило на повече от 2 километра от новия тестови център на AMG.

Фотографът на изданието е успял да се доближи максимално близко до колата, за да направи снимки, като на някои от тях се вижда дори интериорът, както и квадратният волан в стил F1, а също така и много карбонови елементи. От компанията не коментират какво точно се е случило с автомобила и дали тестовете на "Нюрбургринг" ще продължат по план.


Mercedes-AMG One


Mercedes-AMG вече обяви, че доставките на първите бройки до крайни клиенти ще започнат тази есен. Хиперколата, която се задвижва от хибриден агрегат с 1,6-литров бензинов V6, развива над 1000 к.с. От нея са произведени 275 бройки, като всяка от тях струва 2,7 млн. долара. Всички бройки от модела вече са продадени.

Снимки: Carscoops

0 от 500