IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG показа хиперколата си в действие

Все още не е ясно, кога ще започне производството на Project One (ВИДЕО)

Всеки шанс, който имаме да видим Mercedes-AMG Project ONE, не бива да бъде пропускан, като този път хиперколата е главен герой на новото видео на германския производител.


Mercedes-AMG Project One


Клипът е дълъг само 43 секунди, като в него автомобилът е във вече познатите сиво и червено, които видяхме през декември. Тогава зад волана на Project ONE беше 7-кратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилън, който не спести суперлативите си по адрес на колата.

Тя се задвижва от същия 1,6-литров V6, с чиято помощ Mercedes-AMG и самият Хамилтън спечелиха  6 световни титли. Моторът се развърта до 1000 об/мин., като развива мощност от над 1000 к.с. и максимална скорост от 350 км/ч. Всичко това се постига с помощта на допълнителни електромотори, както е и при болида, използван във Формула 1.



Първоначално хиперколата на Mercedes-AMG  трябваше да дебютира в средата на 2020 година, но се забави и все още няма яснота, кога ще се случи това. Компанията обаче е продала всички 250 бройки от модела, въпреки сериозната цена от 2,5 млн. долара за бройка.

Снимка и видео: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 3 години )
    С тези 1000 об/мин направо ще излети като ракета!
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Пепи шекера... ( преди 3 години )
    пак кърти мивки: "Моторът се развърта до 1000 об/мин., като развива мощност от над 1000 к.с. и максимална скорост от 350 км/ч." - на тва моторче и атомните ледоразбивачи ще завидят!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    110 ( преди 3 години )
    Добре, че е колекционерска екзотика и никой няма да го кара сериозно, нали знаете колко километра изкарва мотор от Ф1
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Аутомедия, сериозно ли Мерцедес със такъв крещящ за внимание проект са постигнали двигателя да се развърта до "умопомрачителните" 1000 об/мин? Звучи невероятно в днешно време! :))))