IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперхибридът на Mercedes-AMG става по-лек и по-мощен

Бъдещият One ще вдига 300 км/ч от място само за 11 секунди

Суперхибридът на Mercedes-AMG става по-лек и по-мощен

Компанията Mercedes-AMG беше принудена да отложи пускането на суперколата си One заради проблем с адаптирането на силовия агрегат, който е взет от Формула 1. По информация на The Supercar Blog, забавянето е позволила на инженерите да направят хибридна двувратка по-лека и по-мощна.

Суперхибридът на Mercedes-AMG става по-лек и по-мощен

Очаква се бъдещата серийна суперкола на Mercedes-AMG да тежи не повече от 1350 кг., а мощността ще превиши предварително планираните 1054 к.с. и ще достигне около 1125 к.с.. Освен това за One се разработва допълнителен пакет One, който ще предлага подобрена аеродинамика и по-голяма мощност на силовия агрегат.

В компанията са уверени, че динамичните характеристики на суперхибрида ще бъдат на много високо ниво, като ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 11 секунди. Затова и в Mercedes-AMG ще се опитат да подобрят абсолютния рекорд на „Нюрбургринг” за автомобили, които са сертифицирани за обществени пътища. Вече се води активна подготовка за атаката на това постижение.

Прототипът на суперхибрида Mercedes-AMG Project One беше представена през септември миналата година на автосалона във Франкфурт. Двувратият модел получи силовия агрегат на болида от Формула 1 - Mercedes F1 W07 Hybrid. В него влизат 1,6-литров бензинов турбомотор, 8-степенна роботизирана скоростна кутия, 5 електромотора и литиево-йонни батерии.

Снимка: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg project one one
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ili ( преди 5 години )
    За тези 11 сек. се очаква да вдигне 300км/ч.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Понеже инфото тук отново е на високо ниво, реших да търся сам, какво е искал да каже автора и от къде е преписвал. Това, което намирам е 0-100 2.5сек, 0-200 6сек. Ся тия 11 сек. се оказаха времето, за което се очаква да изминава четвърт миля.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    вероятно са искали да напишат 1.1сек до 100км/ч!! както върви скоро до 100 ще става за 0.001 сек и шоферите трябва да скачат в колата в движение! )))
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Скакауец ( преди 5 години )
    "В компанията са уверени, че динамичните характеристики на суперхибрида ще бъдат на много високо ниво, като ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 11 секунди." - сас моя гоуф 2-ка я ше го разбием до стотатака тоя мерджан!