IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

G-Class: Историята на най-коравия Mercedes

За четири десетилетия Gelаndewagen се доказа и в цивилния, и във военния живот

Mercedes-Benz Geländewagen (от немски "автомобил за всякакви терени") се появява като идея в началото на 70-те години на 20 век. Идеята зад модела била да се създаде корав, способен, лесен за използване автомобил с повишена проходимост, който да служи еднакво добре както в армията, така и в цивилния живот.


mercedes g-class


Така, в края на десетилетието се появява машина, която е еднакво добра както за транспортиране на войници и оборудване на бойното поле, така и за превоз на скиори до алпийските курорти или фермери из безкрайните акри лозя. А някак си, чрез комбинация от правилен маркетинг, екстравагантна цена, лимитирано производство и семпъл, но нахакан външен вид, Mercedes G-Class получава статут на символ, като е еднакво любим на известните личности, богатите съпруги и приключенците по цял свят.

Макар и други всъдеходи да са изминали подобна еволюция от офроудъри до тузарски модели, като например Land Rover Defender и Range Rover, то може би само иконата на Mercedes остана толкова дълго време почти непроменена, а постоянно подобрявана. Дори и актуалното поколение, представено през 2018 година запази много от чертите на предшественика си, който не беше "пипан" цели 39 лета.

Нека ви разходим из невероятната история на Mercedes G-Class, с някои от най-интересните й моменти:


Славната история на Mercedes G-Class (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Стив ( преди 2 години )
    По време на атентата папата не е бил в Мерцедес, а във Фиат. Фиат Campagnola...
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като беден човек си купих един 3-врат "Ленд крузър" според мен е добре балансиран от към удобство и производителност
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Aбе не е зле и новата. Жалко само, че е по джоба единствено на мутри. Иначе отлична машина
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    G ( преди 2 години )
    Вече не е това което беше. Още като махнаха предният мост беше ясно че нещата тръгват в друга посока. От военнен офроудър към паркетник. Следващата версия сигурно ще е на ток.... А и с тази цена просто се обезсмисля цялата концепция. Няма да е лошо да помислят да пуснат пак класическата офроуд версия без никакви екстри и на по достъпна цена. До към 2017г имаше такава версия наречена G300 Professional но вече не се произвежда.