IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Tiguan се превърна в хечбек

Версията Black Rino получава редица подобрения (ВИДЕО)

Германският производител Volkswagen разшири гамата си от екстравагантни автомобили Enthusiast Fleet 2021 с концептуалния кросоувър VW Tiguan SE R-Line Black RiNo. Машината получава малък пътен просвет и повече прилича на хечбек.


VW Tiguan SE R-Line Black RiNo


Моделът е кръстен в чест на района за изкуства Риверсайд Норт в центъра на Денвър, като е разработен от Джейм Ор. Най-видимата новост е ниският пътен просвет, който е постигнат благодарение на регулируемо на височина окачване. Поставени са 20-цолови джанти с матово покритие и 285-милиметрови гуми (с 50 мм по-широки от стандартните), както и усилени спирачни апарати.

Подобренията по кросоувъра включват допълнителни алуминиеви елементи в черно, а също така и изпускателна система от неръждаема стомана с черни четириъгълни тръби на ауспуха, които напомнят поставяните на "напомпания"Tiguan R. В задната част на автомобила има и три спойлера, както и допълнителен "багажник" за велосипеди.

Още снимки на нестандартния кросоувър - вижте в галерията:

В салона правят впечатление модифицираният лост да превключване на скоростите на DSG-трансмисията, както и кожата алкантара, използвана за част от елементите. Компанията обаче така и не публикува снимки на интериора, а само видео.

Под капака на автомобила е поставен 2,0-литров турбомотор, който развива мощност от 184 к.с. Версията Tiguan SE R-Line Black RiNo обаче няма да се появи в серийно производство, тъй като нейната цел е да покаже какви идеи имат феновете на Volkswagen в САЩ. Много от новите елементи в нея са в продажба, така че всеки желаещ може да оборудва кросоувъра си по същия начин.


Снимки и видео: Volkswagen

0 от 500