IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска на пазара спортен фургон

Transporter GTI получи снижено окачване и мотор с 201 конски сили

Компанията Volkswagen обяви излизането на пазара на спортна версия на популярния си товарен фургон Transporter T6.1. Машината е получила добавка Sportline към името си, като може да се похвали с агресивен външен вид и снижено окачване.


VW T6.1 Sportline


Впечатление правят също така стилните 18-цолови джанти джанти и червените елементи от екстериора. Окачването на T6.1 Sportline е с 30 мм по-ниско от това на стандартния модел, освен това са направени и някои промени по аеродинамиката, сред които е предната броня, както и допълнителният спойлер на покрива.

Снимки на салона не бяха показани, но от компанията обявиха, че там ще бъдат поставени спортни седалки с кожа напа. Товарният ван получава и редица технологии, сред които е цифров приборен панел. Ще се предлагат още премиум аудио-система, навигация Discover Media, както и набор от асистенти на водача, сред които адаптивен круиз-контрол, система за аварийно спиране, предни и задни датчици за паркиране и камера за заден ход.


VW T6.1 Sportline


Що се касае до мощността, то VW Transporter във версията Sportline не е претърпял промени по двигателя. Товарният ван се задвижва от 2,0-литров TDI с мощност 201 к.с., които се разпределят от 7-степенна роботизирана скоростна кутия DSG. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,9 секунди.

VW Transporter T6.1 Sportline ще се предлага с късо и дълго междуосие. Ясни са цените за Великобритания, където те стартират от 42 940 лири. Вариантът Sportline Black Edition, който ще е достъпен само с късо междуосие струва 49 450 лири.

Снимки: Volkswagen

0 от 500