IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двубой за историята - три от най-добрите коли в класовете си спорят на пистата

Ford Fiesta ST, BMW M2 CS и Toyota GR Yaris се състезават в различни дисциплини (ВИДЕО)

Независимо дали предпочитате високопроизводителна кола, която изпраща мощта си към предните, задните или и четирите си колела, на пазара има предостатъчно предложения. Сред най-добрите определено са Ford Fiesta ST, BMW M2 CS и Toyota GR Yaris, които участват в поредното състезание, организирано от Carwow.


Ford Fiesta ST, BMW M2 CS и Toyota GR Yaris


Този път обаче надпревара е за най-бърза обиколка, като водещият Мат Уотсън кара и трите коли, за може надпреварата да бъде напълно честна. Очевидно е, че M2 CS има огромно предимство пред двата хот-хеча, като неговият 3,0-литров редови мотор с 6 цилиндъра развива мощност от 450 к.с. Купето със задно предаване е и по-скъпо от другите две машини, като дава време от 1:12,2 минути за обиколка.

След него се нарежда GR Yaris, при който 1,6-литровият турбомотор с 3 цилиндъра развива мощност от 257 к.с. Японският хечбек е оборудван и със система за задвижване на четирите колела и въпреки разликата в мощността изглежда като достоен съперник на BMW M2 CS. Времето на GR Yaris е 1:14,1 секунди.

Последен на трасето излиза Ford Fiesta ST, под чийто капак е поставен 1,5-литров двигател с 3 цилиндъра, развиващ 197 к.с. Хечбекът е с предно предаване и едва ли е изненада за някого, че е и най-бавният от трите участника.


В края на видеото Уотсън тества и ускорението от 0 до 100 км/ч на трите машини, както и времето за изминаване на 1/4-миля.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500