IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C5 се завръща и няма да прилича на конкурентите

Премиерата на новия модел на французите е на 12 април

Компанията Citroen публикува кратко видео на новия си модел, като обяви и датата на неговия дебют - 12 април. От тийзъра става ясно, че автомобилът ще бъде различен от конкурентите си, като прилича на голям хечбек със сериозен пътен просвет.


Citroen C5


В същото време обаче е ясно, че той ще наследи второто поколение на C5, в което влизаха седан и комби, произвеждани съответно до 2016 и 2017 години. Още преди спирането им вече бившият генерален директор на компанията Линда Джонсън (сега тя е начело на Peugeot) заяви, че компанията подготвя нов семеен автомобил, който ще отговаря на трендовете в автомобилната индустрия.

Тогава Джонсън обяви, че новият модел ще замени и фастбека Citroеn C6, произвеждан до 2012 година. А за предвестник на новия автомобил беше сочен концептът Cxperience 2016 година. Твърде вероятно обаче е дебютантът, който до момента носи вътрешен индекс E43, да получи ново име при появата си, за да може да бъде дистанциран от кросоувъра Citroen C5 Aircross.


Citroen C5


Със сигурност той няма да се казва и C6, тъй като френската компания предлага на китайския пазар голям седан с това име. Както и обаче бъде кръстен новият модел, той със сигурност ще има много общи нека с два от флагманите на френската група - Peugeot 508 и DS 9.

Снимки: Citroen

0 от 500