IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Peugeot до Jeep: Всички електрически модели, които готви Stellantis

Концернът ще представи поне 11 изцяло нови автомобила от водещите си марки

Групата Stellantis се роди съвсем скоро след сливането на FCA и PSA и още дори не е започнала да вади ползи от синергията на различните си марки. Но дори и към момента успява да впечатли с внушителния брой марки и модели, при това очакваме и още куп новости.


stellantis


Съвсем скоро новият производител обяви, че през 2021 година ще очакваме 11 нови електрифицирани модела (електромобили и плъг-ин хибриди), които ще бъдат добавени към 29 вече съществуващи на пазара. Така, масовите марки на Stellantis (Citroen, DS, Fiat, Jeep, Opel и Peugeot) ще разполагат с общо 40 еко-предложения.

От следващата година на поход към електрификацията тръгват и марките Alfa Romeo (с Tonale) и Maserati (с MC20 Folgore, Grecale Folgore, GranTurismo и GranCabrio). Очаква се до 2025 година всеки модел на групата да има електрифицирана версия, като в случая дори не става дума за меки или конвенционални хибриди , а само за такива със зареждане от контактната мрежа.

В галерията по-долу може да видите пълната гама електрически и плъг-ин хибридни модели, като сме отбелязали и новостите, които ще се появят на пазара през настоящата 2021 година:
  
   
Всички електрифицирани автомобили на Stellantis (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ясно, че е автофорум, а не икономически. Ама това с кризата в България и спестяванията на запад кърти. Добре бе човек, като не знаеш, защо се впускаш да обясняваш?
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #1, изобщо не си прав. Даже напротив. Има криза в България. В Западна европа за последната година са акумулирали огромни спестявания, щото си вземат парите, а не си излизат от къщите и харчат само за антидпресанти. Като добавим и промиващите мозъци ежечасни публикации, че едва ли не още утре ще забранят колите с ДВГ, мисля, че доста народ ще си накупи електрически коли.Аз вече мисля, че германците пуснаха коронката заради псевдо зелените си идеи, които ще ни смъкнат кожите.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Доко ( преди 2 години )
    Що пък Рено да ги спасява,кво общо имат???И за ккакво да правят отделни автомобили като Рено и Фолксваген като това е тяхна политика и виждане.Не някви измислени коли и платформи,а реални моделии просто на ток.много обичате да се упражнявате да мислите,хората са преценили нещата много преди вас-разбирачите.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всичките им електромобили са на изцяло нови и проектирани за целта платформи.
  • #5
    1 rate up comment 13 rate down comment
    да отменя колегата ( преди 2 години )
    .отново всичко на базата на Рено!! Докога, питам аз Рено ще ги спасява!!
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Що да е по-добро новото 208 електрик се продава нелошо
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Mitio ( преди 2 години )
    По-добро решение за позициониране на пазара за електромобили би било формирането на изцяло нови модели, по подобие на Рено Зои или Id.3 и id.4 на Фолксваген.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам дали ще си късат дипломите, но очаквам следващите 5 години да изригнат яко в Европа.
  • #1
    1 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези да си скъсат дипломите всичките им маркетолози и прочие, не може във време на криза да ми вадите в пъти по-скъпи коли които аз да тествам дали стават или не.