IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla постави рекорд по продажби за тримесечиe

Компанията реализира 184 000 електромобила от началото на годината

Компанията Tesla записа нов рекорд по продажби, след като за първите 3 месеца на година успя да реализира 184 000 електромобила на пазара. Това е най-доброто постижение в историята на американския производител, като то надвишава прогнозите на експертите, които очакваха около 160 000 продажби.


Tesla


Високият резултат се дължи на два от моделите на Tesla - седанът Model 3 и кросоувърът Model Y, чиято цена е и значително по-ниска. От тях за първото тримесечие са продадени 182 780 бройки.

Съответно, на премиум-машините Model S и Model X се падат едва 2020 продажби. Този нисък резултат се дължи на факта, че двата модела в момента не се произвеждат, тъй като компанията ги обновява.

През 2020 година съвсем малко не достигна на Tesla да изпълни целта си, която беше продажба на 500 000 електромобила. През тази година компанията планира да увеличи тази бройка с 50%, което означава реализирането на около 750 000 бройки. А това прави по 187 500 единици на тримесечие.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Твоите германци със селям алейкум и се поздравяват?
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Фф ( преди 3 години )
    Тук всички немци с който съм говорил казват, че чакат само да започне да се сглобява в Германия и скачат....и аз това чакам, вече имам солар на къщата ....и чао арабески
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 3 години )
    Евала! Чичо Мъск направо мина на автомобил v. 2.0, хахаха! Тойота, БМВ, Мерцедес, Соцваген, ГМ, Форд и компания гледат умно!
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до 8 ( преди 3 години )
    Е как ще фалират до месец, това са близо 190 хил. коли за 3 месеца. Аз съм бачкал във фабрика за седалки в UK и правехме по 30 хил. месечно с денонощна работа на 3 смени. И ни се скъсваха зaдницитe от работа! А тези са произвели двойно - по 60 хил. месечно. Само някой, който е бил в производството знае за какво става въпрос. Урудска работа. Поточната линия е месомелачка
  • #5
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 3 години )
    С разпадането на ЕС това няма да има значение
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Фалират до месец, казвам ви! :D
  • #3
    4 rate up comment 28 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 3 години )
    Тесла разчита само на американският и китайският пазари.Дните им са преброени
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Или социализма, ако някой предпочита!
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    През комунизма в Лом имаше завод за електрокари. Голям завод с много продукция вкл. износ. И в много отношения приличаха на коли!