IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Илон Мъск се назначи за "Крал"

Милиардерът се сдоби и с "Майстор на монетите"

Американският производител на електромобили Tesla е депозирал декларация до Комисията за ценни книжа на САЩ, в която посочва, че Илон Мъск ще заеме новата позиция "Технокрал". Освен това, той въвежда и нова длъжност в компанията си - "Майстор на монетите", на която ще се настани финансовият директор Зак Кирхорн, съобщава Electrek.co.


Илон Мъск


Тази новина изглежда като шега, но подобни длъжности и позиция вече официално съществат в Tesla. Тяхното въвеждане е свързано с дългогодишния спор между Мъск и неговите опоненти, за това как трябва да се нарича неговата позиция в компанията. Милиардерът е най-големият акционер и фактически ръководи еднолично Tesla, но положението с официалните позиции е малко по-различно.


Първо, Мъск се присъединява към Tesla едва 6 месеца след основаването на фирмата от Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг. Съоответно, няма как да бъде сочен като основател на компанията, въпречи че самият той се смята за такъв и нееднократно го е заявявал.

Второ, бизнесменът е в конфликт със самата Комисия по ценните книжа, която през 2018 година му забрани да изпълнява длъжността "Председател на борда на директорите". Тогава комисията взе това решение, защото прецени, че със своите изявления в Twitter милиардерът влияе твърде много върху цената на акциите на собствената си компания. 

Тогава Мъск официално обяви, че оттук-нататък позицията му във фирмата ще се нарича „никой в ​​Тесла“. Сега обаче той явно е променил решението си и се е назначил за "Крал", само и само никой да не може да оспорва титлата му.

Снимка: Electrek.co 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    Поставен е..или по-скоро се е поставил в една голяма детска стая с всякакви играчки. Детските мечти ще го закарат на Марс. Не соросо-сухарските амбиции да управлява света от кресло от крокодилска кожа с пура в ръка.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 3 години )
    Поредното доказателство че Мъск е поставено лице! Един анимационен герой който да е като билборд на американската мечта! А зад него са тия които дърпат конците и си играят на експирименти с коли, ракети и криптовалути! Човечеца е тотално изперкал и всеки път когато има възможност да каже нещо извън сценария си проличава колко неадекватен е!!
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Алексей ( преди 3 години )
    Ако се понапънем ще си спомним и други самозабравили се шутове, които даже вече са почти напълно забравени и няма и помен от тях.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Значи гледаш сеира а??
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 3 години )
    И как точно се очаква "илитератите" (в превод - неспособни да четат и пишат) да му четат туитовете, дървен философе?
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Следя му Туитъра от много време насам и се кефя какъв изкусен *** е. Но най-се кефя на илитератите, които не се усещат как ги бъзика...
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    hehe ( преди 3 години )
    евалата на машината
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    Тоя си прави каквото си иска и си живее живота:)))