IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път от 14 години Peugeot е номер 1 в Европа

Golf все още изостава, Tesla Model 3 изпревари ID.3 и Zoe при електромобилите

За пръв път от 14 години насам модел на Peugeot е най-продаваният автомобил в Европа, показват данните на JATO Dynamics за първите два месеца на 2021. През тях Peugeot 208 успява да изпревари традиционния лидер Volkswagen Golf и Toyota Yaris, която за кратко овладя първото място през януари. Френската компания успява да пласира и втори модел в Топ 5. За последен път Peugеot бе на върха с 207 през 2007 година.
   
  
Tesla Model 3
Tesla е пласирала 5405 бройки от Model 3 за първите два месеца, срещу 3557 за VW ID.3 и 3547 за Renault Zoe
   
    
Като цяло европейският пазар се е свил с 20% през първите два месеца на тази година спрямо същия период на миналата (последният, преди мерките срещу Covid да се отразят на пазара). На този фон обаче някои компании успяват да повишат резултатите си - Smart, Volvo, Suzuki и особено Tesla. Американският производител на електромобили отчита цели 55% ръст при Model 3, който е най-продаваният електрически модел на континента, с над 1800 бройки аванс пред Volkswagen ID.3 и Renault Zoe. Данните за JATO включват всички основни европейски пазари плюс Швейцария, Норвегия и Великобритания, но не включват България, Малта и Кипър. Което впрочем не променя особено подреждането, предвид мащабите на нашия пазар.


20-те най-продавани модела в Европа през 2021 година (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Браво! Най-накрая в Европа е първи по продажби автомобил който не прилича на кутия за обувки ;).
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно ежедневните публикации за заливане на пазара с електрически коли са пушек без огън. Вижда се, че се продават общо взето най-евтините коли, като махнем Волвото. Дано пазарът успее да коригира молумието на Брюксел.
  • #28
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Алексей ( преди 3 години )
    По отношение на лизинга, за частно лице е много по-изгоден банков заем за 6 години. ГО не е скъпо, като за лизингова кола. Каското при лизинга също не е гъвкаво. При лизинга има и допълнителни неудобства с обслужване.Лизинга е изгоден при голям годишен пробег, когато автомобила е фирмен и се ползват разните му отстъпки. Има изгоден лизинг на Шкода за 24 месеца, без оскъпяване, но това е за хора с големи месечни доходи. Иначе си е стрес, който няма ясен хоризонт за следващите години.
  • #27
    4 rate up comment 9 rate down comment
    фермер ( преди 3 години )
    РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРИ 4 АПРИЛ 21 Г.:ГЕРБ-38 %.БСП-19% .ДПС-9% .СЛАВИ ЧАЛГАРА -6% .ВОЛЯ - 6 % .ВМРО - 5% и други предатели/Мутри,/
  • #26
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Вече съм на принципа всички крадат, но поне на всеки 4 години да са други. Та по-добре всеки друг! Тия се самозабравиха бе. По темата - браво но искам да видя Ситроен на 1во място!
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 24 ( преди 3 години )
    Сгреши. 2009 аз гласувах за банкянския селянин. И никога не повторих защото видях какви калинки са около него. Желева, Калина Илиева, Мария Габриел, Цецка Цачева.
  • #24
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 24Ей, *** гербава ти ли ще ни говориш за комунистически изчадия, ти фенът на Тиква, която си пази още партийната книжка! Дано на 04.04.народа ви изрине и толупа банкянски и всички такива, като тебе ***, примитивни неуспели комунисти, но успели, изпечени крадци, мошеници и *** обида да нормалността!
  • #23
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до 18 ( преди 3 години )
    КОрни като дойде ще имаш пари за каруца с магаре! Ясно, че си комунистическо изчадие, което си мисли, че ще се възкреси като феникс от пепелта червена....... но мечтите са безплатни и слава Богу! Карай си Балканчето и Боко не го мисли!
  • #22
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Пежо става премиум ( преди 3 години )
    ПСА още преди да стане Стелантис започна да прави Пежо по-скъпа марка, а остави Ситроен да е бюджетната в тогавашното ПСА. Сега когато е вече Стелантис, и има и Опел и Фиат, не мога да се ориентирам кой къде ще се позиционира. Коя марка ще е бюджетна?!?Иначе безспорно новината е прията - да разбереш, че франзуци, японци и румънци изместват германци, си е наистина радващо!
  • #21
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Тенденция ( преди 3 години )
    Очевидна е тенденцията,че колите на ПСА започват да се харесват повече от тези на ВАГ и по мое мнение ще продължи и за в бъдеще.