IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърза е Toyota GR Yaris в реални условия?

Японският хечбек беше тестван на магистрала в Германия (ВИДЕО)

През последните 6 месеца един от най-обсъжданите автомобили е Toyota GR Yaris, който се пробва в най-различни условия. Следващото видео е поредният тест за производителност на хечбека, като негов автор е екипът на AutoTopNL.


Toyota GR Yaris


В европейският си вариант 1,6-литровият 3-цилиндров двигател G16E-GTS генерира 257 к.с. и 360 Hм въртящ момент. Мощността се изпраща на всичките четири колела благодарение на 6-степенна ръчна скоростна кутия, като малкият Yaris се превръща в истинска ракета.

По време на теста, проведен на магистрала в Германия, хечбекът се изстрелва от 0 до 100 км/ч само за 5,16 секунди, което си е впечатляващо постижение. Когато пред него има достатъчно пространство, автомобилът успя да ускори от 100 до 200 км/ч за 16,1 секунди.



Шофьорът продължава да дава газ, за да постигне максимална скорост от 232 км/ч, което е малко повече от посочените от производителя 228 км/ч (твърди се, че при тази стойност се задейства електронния ограничител на GR Yaris.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    С тия 3 цилиндъра, тъкмо до гаранцията, а и то не е сигурно.Японска резачка-най-вече се въдят в холивуд.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 3 години )
    Хахахахаахах последната тойота печелила WRC, е през далечната 1994г!!! А имено Тойтоа Селика турбо. От тогава тойота там не вирее.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Друго,което прави впечатление е много малките отклонения от гпс данните и тези на скоростомера не повече от 2 км/ч,а не на немските разлика от 10-15 + км/ч.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до №2 ( преди 3 години )
    С какво сравняваш, че тия 5сек са много?
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Fen ( преди 3 години )
    Тази осичка ще разплаква много т.н. тунинговани спортни глокници по светофарите. Като гледах по youtube какво прави с BMW M1,2 competition, Honda Type-R и др. подобни бегачки на ускорение, май ще да е новия хит. Да не говорим ако я пипнат малко. А относно ДВГ, 3 цилиндъра, но 1.6 литра, смятайте за какъв обем става въпрос. Its Slogan is "Born by Yaris WRC", а там Ярисчето от няколко години е безспорен Number 1.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    С тея 1,6 3 цилиндъра и тея коне, тоя двигател няма да си изкара и гаранцията. Да си го карат.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    GTE ( преди 3 години )
    Който не е подкарвал кола под 1 тон с 250 коня и 350 Нм въртящ момент, не знае, че тръпката е голяма. Усещането е почти като на мотоциклет.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Гледайте ГТ и ще видите колко е бърза.