IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа интериора на електрическия си флагман

Луксозният седан EQS се оказа световен рекордьор по аеродинамика

Премиерата на луксозния седан Mercedes-Benz EQS, който трябва да се превърне във флагман на гамата електромобили на производителя от Щутгарт, ще се състои на 15 април. Сега компанията разкрива подробности за интериора и аеродинамиката на модела.


Mercedes-Benz EQS


От Merecedes твърдят, че новата специализирана платформа позволява достигане на челно съпротивление (Cd) от 0.20, което е рекорд сред серийни автомобили. На предната част на EQS ще бъде поставен така наречения Black Panel, която е част от фирмения суббранд Mercedes-EQ, появил се още през 2016 година при концептуалния EQ 2016 года.

Моделът EQS ще се отличава от автомобилите с двигатели с вътрешно горене и по оригиналните си светлини. Сред останалите особености са купеобразният профил, вратите без рамки, кратките свесове и голямото разстояние между двете оси, което осигурява много просторен салон.


Mercedes-Benz EQS


Ключовият детайл в интериора е хиперекранът MBUX Hyperscreen, чиято широчина е цели 141 см и на практика той заема целия преден панел. В него са свързани три екрана - 12,3-инчови за водача и пасажера до него, както и 17,7-инчов по средата. Над него минава тънък прорез на вентилацията, но основните дефлектори във вид на турбини са преместени в ъглите.

Екранът Hyperscreen е опция, базовият модел ще получи централна консола. Дисплеите имат тактилна обратна връзка - както при новата S-Class. За електромобила е предвиден и проекционен дисплей, който е направен от матрица с 1,3 млн. огледала и предлага качество на картината като на 77-инчов монитор.


Mercedes-Benz EQS


Част от новата естетика са и специално създадените за модела "звукови ландшафти", които не само трябва да компенсират отсъствието на двигателя с вътрешно горене, но и да създадат специална атмосфера. В базовия вариант влизат два синтезирани звука - Silver Waves и Vivid Flux, като те може да бъдат изключвани. Фирменият комплекс за комфорт на контрола Energizing добавя звуци на гора, море и летен дъжд, а като алтернатива се предлагат всички основни музикални стрийминг-сервизи, които са интегрирани в системата. Всичко това се озвучава от система Burmester със 710 вата.

Mercedes-Benz EQS ще радва не само очите и слуха, но ще може да бъде докоснат и помирисан. Има специални рисунки с шефове и перфорация по материалите в интериора, както и десетки програми за масаж, които се управляват от дисплеите. За електромобила е разработен и специален аромат No.6 MOOD Linen, а от неприятните миризми предпазва HEPA-филтър, който е част от опцията Energizing Air Control Plus.

Още снимки на интериора на Mercedes-Benz EQS - вижте в галерията:


Всички изброени системи и функции се настройват според нуждите на водача и пасажерите благодарение на интегриран асистент, който се самообучава и получава информация не само от датчиците на автомобила, но и от преносими "умни" устройства.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Чичо Митко ( преди 3 години )
    Дааа, спрямо този автомобил Тесла изглежда, като дялана с тесла...
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Жорко ( преди 3 години )
    Край с Теслата
  • #20
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Куку ( преди 3 години )
    Не че нещо, ама през 2009 година още, BMW изкараха автомобил с такава форма - Серия 5 GT. И да, не е толкова красива като тази. Но идеята си е идея!
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Искам рисунка с ШЕФ!
  • #18
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Шекерчо трии, ама... ( преди 3 години )
    шеФове=шеВове, конСола=конЗола, кратките свесове=къси надвеси?? и т.н. Пепи Шекера да си кара неуДачията вместо да пише за Мерцедес, че привлича и други увредени!
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ИванчУ ( преди 3 години )
    ***х туй кисело грозде, а?! ;)
  • #16
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #20 "И още нещо: - не се притеснявай, че ще ти изгори транзисторче, или нещо си там! Das ist Mercedes-Benz!!"Значи, викаш китайските транзиторчета не горели понеже били монтирани в Мерцедес. Ха-ха! Шедьовър на глупостта ако питаш мен.
  • #15
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    УНИКАЛЕН ! ШЕДЬОВЪР НА ИНЖЕНЕРНАТА МИСЪЛ ! Отново всички ще се равняват по Мерцедес!Ps. Гледах закриване на завод на Хонда във Великобритания...19 г.правят един и същ 2.0 куб.двг. !!!! Мицубиши и те милите не продават ! Сега корейците атакуват, но са същите !
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И още нещо: - не се притеснявай, че ще ти изгори транзисторче, или нещо си там! Das ist Mercedes-Benz!!
  • #13
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е споменато, но тия Мерцедес-и имат гласови команди, така че изобщо не ти трябват копчета! Казваш: Мерцедес студено ми е! и той те пита на колко градуса да премести климата! това е за всички екстри на колата, нали!! Така, че дисплей или копчета - то е ясно!!