IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster се превръща в брутален всъдеход

Германска компания предлага да преработи автомобила на всеки желаещ

Кросоувърът Dacia Duster е в основата на поредния проект на германската компания Taubenreuther, която се е специализирала в доработка на автомобили. Семейната фирма, основана през 1966 година, и до ден-днешен предлага различни модификации, в това число и всъдеходни аксесоари за кросоувъри.


Dacia Duster Taubenreuther


Инженерите от фирмата са преработили пикап Dacia Duster, като са го превърнали в изложбен образец, който показва огромните възможности за доработка. Всички допълнителни аксесоари и детайли могат да бъдат поставени не само на пикапа, но и на стандартния кросоувър Duster.

Първата работа на майсторите е доработката на шасито. То получава нови пружини, които може да се комбинират с регулируеми Koni. Това е позволило увеличение на височината на пикапа. След това са избрани и съответните гуми, като специалистите са се спрели на всъдеходни 235/70–16 BF Goodrich.


Dacia Duster Taubenreuther


Следва поставяне на допълнителна защита на дъното, като в Taubenreuther са избрали алуминиев лист с дебелина 6 мм. Трябва да се отбележи, че този защитен елемент се състои от три части, които се монтират отделно.

Автомобилът е получил лебедка Warn Axon 55 и допълнителен пластмасов кабел, а също така и специална стойка за поставяне на багажник или за закрепване на велосипеди.

Още снимки на забележителния всъдеход - вижте в галерията:


От компанията твърдят, че са уверени в интереса от страна на определени клиенти. Например, тези които се увличат по лова и риболова или пък по някакъв начин са свързани със селското стопанство.

Снимки: Taubenreuther

0 от 500