IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вярвате или не - има и ненадеждни модели на Toyota

Ето ги трите най-проблемни автомобила на японската марка

Когато стане дума за автомобили с ниска надеждност, мнозина се срещат за Alfa Romeo, докато Toyota е точно на обратния полюс. Това се дължи на повечето класации, в които обикновено японският производител е сред лидерите на марките с най-качествени модели.


Toyota RAV4


Всъщност, това е напълно обяснимо, защото Toyota се утвърждава като автомобилна марка след Втората световна война, когато нейните коли са така построени, че да издържат на катастрофално лошата инфраструктура на Япония в този период. Именно тогава те се утвърждават на пазара благодарение на отличното си качество на изработка и надеждност.

Срещат се обаче и автомобили на Toyota, които са доста проблемни, макар и не толкова колкото тези на Alfa Romeo. Изданието Autoevolution посочи три такива модела, които рязко се отличават от останалите. Те са произведени през последните 15-на години и са доказателство, че никой не е перфектен.
.
Трите най-ненадеждни модела на Toyota (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Доктора ( преди 3 години )
    12, ти имаш ли представа колко струва бензина в САЩ и Русия и колко струва бензина в Европа??
  • #15
    3 rate up comment 18 rate down comment
    Доктора ( преди 3 години )
    15, това са ужасни двигатели и изобщо не създадени за Европа. Огромен разход и никаква динамика. Пълни дървета.И изобщо не са надеждни, ако ги сравняваме с европейски дизелов двигател 3.0 тди.(създаван за Европа) Той може да надживее 4 двигателя на тиота.Немците и по динамика, и по разход са били 10 години пред тиота.
  • #14
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Доктора ( преди 3 години )
    16. Корола е японска лада.Това е кола за такси или фирмена кола за юрене.Много зле.
  • #13
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Действителен случай. Познат си купи нова корола и след куп проблеми се предаде, прибра я в гаража и продължи да кара старата си кола. Дори от Тойота признаха, че твърде много са увеличили производството и им се в сринало качеството.
  • #12
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Маниак ( преди 3 години )
    Специално за типът,дори не мога да го нарека ,,колега'' expert да се замисли какво пише,че РАВ 4 и Корола били трошки,вземи се хвърли от Аспаруховия мост и да приключи скучният ти живот на комплекси.Ако си карал тези коли и си недоволен не е тука мястото да си изказваш *** мнение ***.
  • #11
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Jdm ( преди 3 години )
    Счупихте *** с тази статия. Моторите 2.4 и 3.5 на Тойота са еталон за надежност и известни като милионици и в Щатите и в Русия.Само за *** са проблемни.1.8 е известен като маслояд до 2006 с разход от 2л на 15хил. км.След това проблема е решен.
  • #10
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Преди време работих в жк Изток София. Наред с немската тройка и евро малотиражки имаше доста японки и корейки - Импреса хечбек 2009, Рав4 2013, джип Лексус, Киа Рио 2003-05, Рио 2009-2013 и т.н. Щом баровците ги купуват не ще да са лоши азиатките!
  • #9
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Незнам ( преди 3 години )
    Незнам за точно тези модели, но.....в Афганистан, Ирак, Иран и т.н това са НАЙ-МАСОВИТЕ автомобили..... И да не си мислите, че там някой сменя масло...
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Коректен ( преди 3 години )
    Значи два модела с един и същи двигател се водят ненадеждни. Camry от 2007 е най-продавания седан в САЩ за пет поредни години и беше изместен от акорд, а 2.4 литровия двигател е в челните места на всички класации на надеждност.
  • #7
    22 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ха-ха, клиентите на Тойота са аматьори ненаучени да следят за маслото. Виж, при Фолксваген например "прекомерен" разход на масло няма. Там разход под 1л/1000 км си е в нормата.