IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на Lada в ЕС бяха възобновени въпреки забраните

Първата партида Niva Travel пристигна в Германия на два пъти по-висока цена

Още преди две години най-големият руски производител АвтоВАЗ обяви, че прекратява продажбите на своите автомобили в ЕС, тъй като те не отговарят на екологичните стандарти.


Lada 4x4


Оказва се обаче, че този проблем може да бъде заобиколен и компанията Made in Russia GmbH, която е официален дилър на АвтоВАЗ за Германия, е успяла да сертифицира Lada Niva по стандарта Евро-6 и съответно е получила разрешение за продажба на всъдеходния модел.

Как е станало това, не се разкрива. Най-вероятно германците са използвали опростена процедура за хомологация, която се използва за автомобили в по-малък тираж. Факт е обаче, че първата серия от Lada Niva Travel вече е в Германия, като снимка на автовооза с новите коли беше публикувана в социалните мрежи.

Освен двете Niva Travel на прицепа се виждат и шест бройки от модела 4х4. Всички машини са на шокиращо високи цени - класическата 4х4 струва минимум 14 000 евро, а Niva Travel - 19 000 евро. Това е два пъти повече от цените в Русия.

Интересното е, че въпреки официалната стратегия на АвтоВАЗ за прекратяване на продажбите на модела в Западна Европа, интересът към него се запазва. Само преди дни и официалният представител за Великобритания обяви, че възстановява продажбите на модела 4х4, като той ще се предлага в оригиналния си вариант, тоест без доработки на мотора.

Снимка: Facebook

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    Чети бе анонимен, чети. Руските сайтове чети, за да разбереш моделите и какво мислят самите руснаци за тях. Меко казано, не се гордеят с тях.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Петър Захариев,новите Лада Нива са Травел,а другите не са 4х4 а са Легенд,като всичките на автовоза са с колесна формула 4х4.Влагайте малко разум не като патки отваряте устата и само гълтате без да мислите.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 6 доста по некадърно и некомпетентно сравнение. Ако не са налаганите рестрикций на доста от стоките щеше да пише произведено именно там,но заради тях на ел. уредите повечето пише произведено в Китай,но по твоята *** логикам къщи нямам нито един уред произведен в САЩ,Германия и т.н. Между другото Мерцедес някой модели от луксозните се правят в Русия ама карай заблудени трябва да има.
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Хуй ( преди 3 години )
    Няма по-голям мазохизъм от това,да си карал руска кола и пак да си купиш !!!
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    И Мъск хукнал да разменя акции на Тесла с акции на ВАЗ. А мечтата му била да купи лицензи за най-напредничавите технологии на Нива.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Дедо ( преди 3 години )
    Ами хората бързат да си купят истинска Лада Нива, преди Рено съвсем да ги е окепазил!
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Чичо ( преди 3 години )
    Проверете чия собственост Автоваз.На Рено-Нисан.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен - путинистк ( преди 3 години )
    Анонимен е некомпетентен,не интелигентен и невеж. Тоест ортодоксален *** с бетониран мозък. Кажи си откровено другарю Анонимен - ти и твоите близки руски(съветски) коли ли карате? Вашите телефони,компютри,телевизори руски ли са? Или може би на кухненските ви уреди пише "Сделано в России"?
  • #4
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Съвсем спокойно могат да ги сглобяват в ЕС и тогава ще прескочат митата, но тогава ще изядат хляба на Дачия и затова от Рено не дават.
  • #3
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Глупости! Руснаците правят велики автомоболи, но ги крият от останалия свят, да не ги копират.