IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрошок: Всички модели на ток, които идват до две години (II част)

От Citroen с максимална скорост 45 км/ч до електрическата версия на... Mercedes G-Class

Вече два пъти сме правили този опит да съберем на едно място всички задаващи се електрически коли в близките две години. Проблемът е, че ситуацията непрекъснато се променя. От една страна, Covid-19 отложи доста премиери. От друга, щедрите субсидии за електромобили в Европа ускориха други. А борсовият бум на електрическите стартъпи означава, че непрекъснато на сцената се появява и някое ново име. Eдно обаче е сигурно: през следващите по-малко от две години на пазара ще излязат повече електрически модели, отколкото за предишните двайсет. Нека видим онези от тях, които изглеждат сигурни. След първата част на нашата подборка, идва време и за втората.
  
  
Електромобилите, които се задават - II част (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #14
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Имам познат с Тесла и знам че парите които дава за ток са 4 пъти по-малко от тези дизел които е давал с бмв х5.Много хора в САЩ казват, че разходите им за подръжка са много по-малки на колите, въпреки че Тесла не може да прави качествени коли и се чупят доста.Ясно е че производителите ще искат да запазят печалбите си които имат сега от продажба на части но въпроса е че пазарната икономика няма да им позволи това да стане, защото най-малко китайците ще ги задминиат ако правят чупливи и скъпи коли
  • #13
    9 rate up comment 10 rate down comment
    до#12 ( преди 3 години )
    В много голяма заблуда си. Парите които даваш за бензин, същите ще даваш за ток. Вместо за ремонт по някоя от частите на ДВГ, ще даваш пари софтуерни ъпдейти. Тогава обаче гаражният майстор бай Иван няма да може да ти помогне. Нищо няма да е по-евтино, в това може да си абсолютно сигурен. Погледни назад във времето и ми кажи едно нещо, което е станало по-евтино и ще разбереш.
  • #12
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до 12 ( преди 3 години )
    Да обиждаш хора по определен признак, в случая материален, изобщо не говори за интелигентност! Мисля, че Про-стакът си ти!
  • #11
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "токът ще стане 2лв. за киловат" - не е лесно да си ***! Тогава ще си купим всички генератори на бензин да си зареждаме ел. коли с ток от генератор и НЕК ще фалира ако продава на 2лв за киловат
  • #10
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно най-бедните ще са най-печеливши от ел. коли, защото няма какво да дават пари за бензин, няма да правят ремонти на ДВГ с хилядите части които може да се счупят. Бедните винаги са били изключително прости и не виждат, че ел. коли може да им спестят пари. Не в този момент но след 5 години.
  • #9
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя пък го страх, че ще дигнели данъците - не те ли пристенява че сега плащаш в сервиза, данък ремъче, данък турбо, данък масълца на всичко?
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 8-Иван: Ти кога за последно си купи чисто нов двигател за старата ти кола Опел, Рено и т.н. Да не мислиш, че чисто нов двигател е по-евтин от 5000 евро?Като навлязат ел. коли ще излязат фирми които рециклират пакети с батерии и ще може а си купиш на старо такава рециклирана батерия за малко пари, както и сега би си купил стар двигател ако новия се счупи.
  • #7
    2 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А какво ще правим като започнат да вдигат цените на тока? Наистина ли си мислите че цените на тока ще останат на сегашните нива след масовото навлизане на ел. коли?След 10 години да караш електрическа кола ще е по скъпо от това да караш бензинова. Само че бензиновите ще са забранени и спрени от производство и няма да имаме избор. Както сега бензина е 2лв. за литър така и токът ще стане 2лв. за киловат. Ще вдигнат данъците, ще кажат че им трябват пари за изграждане на инфраструктура.....
  • #6
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    До 7 ,защо слагате теглото на всички автомобили под един знаменател? Не всички шофират SUV. А тия дето са много ентусиазирани да ги питам нова ел.кола ли ще си купят? Ако е така то България е пълна със заможни хора. Ако ли не откъде ще изкарат едни мин. 5000 евро за нова батерия като си вземат втора ръка кола?!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Искам китайския вариант на дачия спринг.